Хакери качиха клипове на арабски на сайта на Външно

11 февруари 2013 в 10:29 2567 5

В момента сайтът на МВнР е в обичайния си вид.
В момента сайтът на МВнР е в обичайния си вид.

Два арабски видеоклипа са били качени на сайта на българското Външно министерство часове след като обявихме "Хизбула" за отговорна за атентата в Бургас миналата седмица.

Неизвестни хакери са подменили част от показаната информация на сайта и на нейно място се появило едно видео с послание на арабски и едно с кадри от израелски удари над Ивицата Газа, съобщи в. "24 часа". Ударът по Външно бил заради участието на министър Николай Младенов и ролята му в обвинението на ливанската шиитска организация “Хизбула” за бомбената атака в Бургас, както и за “проционистките му действия”, пише вестникът.

Компютърната намеса бързо е била засечена и коригирана в рамките на около 40 минути, съобщиха за OFFNews от пресцентъра на Министерството на външните работи. Тя се случило в малките часове на деня и идвала от чужбина, но от ведомството не уточниха от коя държава.

От пресцентъра на министерството коментираха, че според тях не е имало хакерска атака, тъй като самият сайт не е бил свален. Ставало въпрос  за опит за проникване, засегнал банерите в долната част на страницата, които водят към други сайтове. Част от тях били подменени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови