Гришо си спечели мечтана среща с Федерер

OFFNews 24 октомври 2013 в 22:53 3250 2

Снимка: tenniskafe.com
Снимка: tenniskafe.com

Григор Димитров сбъдна още една своя мечта - осигури си мач срещу легендарния Роджър Федерер, с когото мнозина специалисти и фенове на тениса го сравняват от няколко години. 

След пробива в мъжкия тенис, спечелването на първия си голям турнир и… връзката с Мария Шарапова, първата ни ракета ще се срещне на корта със своя идол.

В петък от 21:00 ч. Гришо ще се изправи срещу Федерер в официален мач на АТР тура, и то в родния град на Маестрото. Двубоят е от четвъртфиналите на турнира в Базел, а първата ни ракета си осигури среща с 32-годишния швейцарец, който има 17 титли от Големия шлем и още 60 в ATP, след победа с 6-3 6-2 над силния украинец Александър Долгополов (38).

Оценявайки високият залог, Гришо излезе на корта пределно мотивиран да постигне победата и изглеждаше като човек с мисия и ясна представа как да я изпълни. Спиращ дъха ретур уинър му донесе ранен пробив и преднина от 3-1, а до края на сета задържа аванса си, представяйки се почти перфектно в своите сервис геймове и не позволявайки на противника си да стигне дори до дюс, пише в коментара си за мача специализираният сайт tenniskafe.com.

Във втория историята се повтори – предимство на Григор в играта, истинска доминация в геймовете, в които сервира и множество красиви уинъри, печеливши атаки на мрежата и концентрация във всяко едно разиграване. Към това добавете няколко отлични ретура при резултат 2-2 гейма и пробивът бе факт. Това бе началото на края за Долгополов – последва спечелено на нула подаване за Димитров, след това пробив в изпълнен с уинъри от двете страни гейм, а при 5-2 Гришо бе безпощаден, печелейки по един повече от убедителен начин днешния, продължил едва час двубой.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови