Голи мацки в пощите на депутатите

23 ноември 2012 в 11:44 5075 0

Депутатите въведоха ограничения за дискотеките в Студентски град.
Депутатите въведоха ограничения за дискотеките в Студентски град.

Снимки на разголени момичета, около които хвърчат банкноти, откриха тази сутрин в пощенските си кутии депутатите.

Провокацията бе дело на Съюза на младите и студентите, който протестира срещу "лобистки и неморални поправки" в Закона за висшето образование, засягащи дейността на нощните заведения в Студентски град.

Младежите се обявиха против текст, според който забраната след 23 ч в общежитията или на 100 метра от тях да работят заведения няма да важи за кръчмите в частни имоти. Това е гласувано на второ чете в парламентарната комисия по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта.

"На второ гласуване в комисията се появи ненадейно един лобистки текст, който запазва статута на заведенията в имоти - частна собственост в Студентски град, а премахва заведенията от имоти -публична собственост", посочи Румен Захариев. По думите му предложението е направено от председателя на просветната комисия и е подкрепено от всички партии. Този закон трябва да се прилага както към собствеността на университетите, така и по отношение на частните обекти, смята Захариев.

"Внесохме своето становище в Народното събрание и искаме да стигне в пощенската кутия на всеки депутат и той да гласува по съвест, обясни председателят на Съюза на младите и студентите Румен Захариев, цитиран от БТА. - Искаме да разберем дали българските депутати са "за" висше образование и бъдеще на България или "за" развитие на чалга културата."

От Съюза искат всички заведения в студентското градче да работят до 23 ч, както и гратисният период за съществуващите казина и нощни заведения да бъде един и същ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!