ГЕРБ се регистрираха първи за изборите

Елица Мартинова 19 март 2013 в 09:08 2285 2

Цветан Цветанов Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов Снимка: БГНЕС

След 98-часовото бдение, което проведоха младите активисти на ГЕРБ, партията на Бойко Борисов успя да се регистрира първа за изборите в Централната избирателна комисия.

В 8.45 ч. зам.-председателят на партията Цветан Цветанов и Искра Фидосова внесоха в ЦИК 20-ина папки с подписи. ГЕРБ са събрали подкрепата на 55 000 души.

За да бъде регистрацията валидна, всяка партия трябва да събере най-малко 7000 валидни подписа и да внесе в ЦИК 10 000 лв. Тези пари ще бъдат възстановени, ако политическата формация получи най-малко 1% от вота на изборите.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че номинациите за листите на партията са готови. Той обаче отказа да коментира дори собствения си избирателен район, преди Изпълнителната комисия на ГЕРБ да излезе с официално решение.

Въпреки че ВМРО няма да се регистрира за изборите днес, пред ЦИК е зам.-председателят Ангел Джамбазки, заедно с още десетина представители на партията. Те развяват пред сградата на пл. "Александър I" българското знаме, знамена на ВМРО и табела с надпис: Слуги на монополите. Националистите настояват за разпускането на досега съществуващите изборни комисии и за назначаването на нови.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови