ГЕРБ с нови SMS-инструкции към членовете си

15 март 2013 в 14:32 5212 11

Логото на ГЕРБ.
Логото на ГЕРБ.

ГЕРБ мобилизира структурите си за регистрация на предстоящите избори с e-mail-и и SMS-и, твърди БГНЕС.

„Здравейте, приятели и колеги! Молим ви за пълна мобилизация! Днес, събoта и неделя да съберем подписи в подкрепа на ПП ГЕРБ! 10:00-17:00 ч. НА...“, гласи SMS, получен от членове на партията.

Той е с днешна дата и е изпратен малко преди 12 ч. Най-вероятно става въпрос за събиране на подписите, нужни за регистрацията на ГЕРБ за изборите през май. Процедурата по вписване в ЦИК започва в 9 ч. на 19 март.

OFFNews потърси за коментар Севделина Арнаудова от пресцентъра на ГЕРБ. Тя категорично отрече подобни инструкции да са изпращани от централата.

По думите ѝ вероятно става въпрос за подписи, необходими за регистрацията на партията за следващите парламентарни избори в Централната избирателна комисия. Арнаудова обаче бе категорична, че тази процедура е стандартна и ГЕРБ, която се явява на избори за пореден път, няма нужда от кампания чрез SMS-и или e-mail-и. Тя обясни, че необходимите подписи се набират сред партийните членове в различните общини и не е необходима извънредна организация.

Минути след разговора между OFFNews и г-жа Арнаудова от пресцентъра на ГЕРБ изпратиха официалната си позиция:

"Във връзка с тенденциозно изнесени твърдения в информационна агенция БГНЕС, за пускани инструкции от ПП ГЕРБ към членовете на партията чрез SMS-и, Ви информираме, че ПП ГЕРБ е в процес на събиране на подписи за регистрация в Централната избирателна комисия, каквито са изискванията на Изборния кодекс. Този процес се осъществява от административното ръководство на ПП ГЕРБ в пълно съответствие със законите на Република България и правилата, посочени от Изборния кодекс. Не приемаме вменяването на усещане за нередност в действията при набиране на подписите, каквото се цели с въпросната публикация."

По-късно от партията добавиха, че не приемат вменяването на усещане за нередност в действията при набиране на подписи, каквато според тях е целта в случая.

По-рано днес от пресцентъра съобщиха, че активисти от младежката организация на ГЕРБ ще дават дежурства на 4-часови смени пред сградата на ЦИК, за да регистрират първа партията за изборите през май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!