ГЕРБ: Похарчихме 20 млн. лв. за партийно проучване на БСП

Елица Мартинова 27 януари 2013 в 21:18 2180 5

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

„БСП искаше да направи най-скъпата партийна социология, която реализира с този референдум - българският гражданин да плати 20 млн. лева, за да могат те да направят генерална репетиция и да видят дали ще могат да получат по-голяма подкрепа на бъдещите парламентарни избори“, заяви на пресконференция за резултатите от референдума зам.-председателят на ГЕРБ и вътрешен министър Цветан Цветанов.

„Днес загубиха всички български граждани от първия демократичен референдум, защото бяха похарчени 20 млн. лева за референдум, за който всички знаеха, че обществената нагласа в обществото е едно голямо „не“, обясни още Цветанов.

По думите му ниската избирателна активност е красноречиво „не“ на проекта „Белене“.

„Самият факт, че от всички имащи право да гласуват български граждани се възползваха от правото си само 20-21 %, което означава, че 80% казаха "не" и не отидоха, и не станаха част от този политически спектакъл на БСП“, каза вътрешният министър.

„Спекулацията по „Белене“ бе приключена с отказа от въпроса на 80-те процента български, граждани, които не отидоха да гласуват. От всички, имащи право на глас, само 854 000 граждани са казали „да“, заключи Цветанов.

Той отново осъди „прекомерното политизиране“ на темата и заяви, че БСП изместват тежестта на въпроса върху плещите на ГЕРБ.

„Въпросът на референдума беше „за“ или „против“ ядрената енергетика, а не касаеше нито ГЕРБ, нито лидера Бойко Борисов. Нека да се върнем на темата за референдума, а не за вота на недоверие. Референдумът не беше „за“ или „против“ Бойко Борисов. Отговор на този въпрос ще дадат парламентарните избори“, обясни вътрешният министър.

„Ще видим с колко ще загубим или спечелим мача през юли месец“, бе коментарът на Цветанов за думите на червения депутат Петър Курумбашев, който минути по-рано заяви, че мачът е „завърши минимум 3 на 2“, а Борисов е изгубил народното доверие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови