ГЕРБ пак наказа БСП, ДПС и "Атака" с поименно броене

Нели Чолашка 31 юли 2013 в 15:22 2234 9

Депутати. Снимка: БГНЕС
Депутати. Снимка: БГНЕС

За втори път, откакто се върнаха в парламента, депутатите от ГЕРБ показно напуснаха пленарната зала и поискаха поименно преброяване.

Това се случи, след като БСП и ДПС си гласуваха ваканцията от 5-ти до 31 август, както искаха и не уважиха предложението на Цецка Цачева да не се почива, докато не бъдат приети промени в Изборния кодекс.

ГЕРБ за втори път прилага процедурната хватка с поименно броене, за да докаже на БСП, ДПС и "Атака", че трудно ще съберат кворум без тях, ако депутатите им не стоят непрекъснато в залата.

Предложението направи Александър Ненков от ГЕРБ, а честта да брои депутатите поименно пак се падна на Христо Бисеров (БСП).

В края на дискусията преди гласуването за ваканцията Бисеров обяви, че ГЕРБ всъщност искат да има ваканция, за да могат хем да почиват, хем да си взимат заплатите.

"Два месеца ходихте по курорти. Сигурно бяхте по Малдивите и Сейшелите, за да си видите офшорните сметки", обърна се Бисеров към парламентарната група на ГЕРБ.

Той се заяде и с Цветан Цветанов като предположи, че не иска да почива, защото прокуратурата го вика непрекъснато на разпити и не може да мръдне от София.

При поименното преброяване Бисеров преброи 124 депутати в залата. Социалисти и хора от "атака" по спешност влязоха в пленарната зала, влезе дори и лидерът на националистите Волен Сидеров, който отдавна не е присъствал на заседания.

Не се знае дали депутатите ще успеят до 16 ч., до когато си удължиха работното време, да приемат промените в бюджета заради дългата дискусия около ваканцията и поименното броене.

ГЕРБ се върнаха в залата за гласуването на актуализацията на бюджета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!