Дни преди дебат за ски зона Банско "Юлен" наруши поредна заповед

OFFNews Последна промяна на 09 април 2013 в 13:23 2940 9

сцена
сцена

Концесионерът на ски зона Банско фирма "Юлен" не е спазил забраната за провеждане на концерт на Бъндеришка поляна. За закриването на ски сезона фирмата бе насрочила парти на френския диджей Боб Синклер, без да се допита до ръководството на националния парк "Пирин". След като екоминистерството получи сигнал от граждани и природозащитници за предстоящото събитие, директорът на парка Валери Мечев забрани със заповед провеждането на концерта. Мотивът беше, че силният шум би обезпокоил животните в парка, още повече, че част от тях са в размножителен период.

В отговор фирмата заяви, че околните склонове на планината са естествен шумоизолатор и се заканиха да съдят екоминистерството за загубите от провалянето на концерта. От "Юлен" обжалваха заповедта на парка, но в края на март Благоевградският административен съд отхвърли жалбата й.

Въпреки това концерт на Бъндеришка поляна е бил проведен, макар и без "гвоздея" на събитието Боб Синклер.

От екоминистерството и ръководството на парка заявиха пред OFFNews, че фирмата ще бъде санкционирана за нарушаването на заповедта. Дирекцията на парка е съставила акт на "Юлен". Глобата, която очаква концесионера, в конкретния случай, ще е между 200 и 6000 лв. коментира Мартин Лазаров от дирекцията на парка. "В какъв точно размер ще е, зависи от директора", каза служителят. Валери Мечев, който от около месец е в отпуск, потвърди, че фирмата ще бъде санкционирана за нарушението - "обикновено ние ги санкционираме, те си обжалват в съда - такава е практиката". На въпрос дали намира това нарушението за нахалство, шефът на парка отвърна: "ами това е действителността, ако ме питате". 

Поредното нарушение на концесионера се случва дни преди поредната дискусия за разширяването на ски зоната чрез промяна в плана за управление на парк "Пирин".

"Неформалната" среща между новия екоминистър Юлиан Попов, фирмата, община Банско и природозащитните организации ще се състои утре в екоминистерството от 14 часа. Целта, обясниха от ведомството, е да се консолидират позициите на спорещите страни, за да се внесе темата за обсъждане в обществения съвет към министерството.

Видео от рехавия концерт в ски зоната, без участието на френския диджей

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.04 2013 в 16:37

Живка и Купонджията, пратиха ви да налазите и тук след като се видя по-горе какво е общото мнение и настроение срещу поредното нарушение на Юлен, нали? Айде, балансирайте сега с поръчковите си коментари :)

10.04 2013 в 11:24

Всяка година и през лятото, и през зимата се правят купони на Бъндеришка поляна. Така е било и така ще бъде. Естествено винаги има някакви хейтъри, които се чудят за какво да си оползотворят времето. Тяхна загуба. Ние се кефим.

10.04 2013 в 09:07

Златната перла в Странджа падна за да се научи мафията да спазва Закона за устройство на територията. Дали няма да е добре да падне и концесията в Пирин за да се научи мафията да спазва и още поне 5-6 закона (за защитените територии, биоразнообразието, концесиите, околната среда и наказателния кодекс)?

09.04 2013 в 22:11

Наистина не можеш ... да пишеш.

09.04 2013 в 19:42

Тея природозащитниците съвсем изтрещеха ахахахаххахахахаха! ще събудиме катеричките и зайчетата ахахахаххаха! немога !

09.04 2013 в 16:03

за тая смешна глоба и аз бих нарушил, да не говорим че ще се съдят за нея 3 години, щото всяка голяма корпорация си има юредически отдел и какво пречи да го занимава с глупости

09.04 2013 в 15:59

страхотен концерт на....Бон Джовииии йееее! патетично не ами...

09.04 2013 в 14:28

Като ще им пишат глобата от 300 лв. поне да си бяха качили Боб Синклер :D

09.04 2013 в 14:28

На много концерти съм бил, ама това е най-патетичния, който съм виждал! :)))