ГЕРБ набира предани депутати с чисто агентурно минало

Елица Мартинова 04 март 2013 в 14:01 2057 2

Цветан Цветанов под логото на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов под логото на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС

Лоялност към партията и чисто агентурно минало са две от основните условия, на които трябва да отговарят кандидатите за народни представители от ГЕРБ.

Критериите са утвърдени с решение на Изпълнителната комисия на партията на 02.03.2013 г. и в понеделник бяха разпратени до медиите.

От ГЕРБ са решили да номинират за народни представители членове и симпатизанти, които са лоялни и са доказали, че работят за авторитета на партията. Ще бъдат издигани и кандидатури на граждани, които не са членове на управляващите в оставка, но се ползват с добра репутация и са доказали, че работят за интересите на страната.

Изпълнителната комисия е решила, че избрани кметове няма да бъдат номинирани за депутатските места. Общинските съветници ще могат да се кандидатират, но броят им в една кандидатска листа не трябва да надвишава 20% от всички действащи общински съвети от дадена област.

Всички номинирани ще трябва да представят набор от документи: автобиография, декларация за съответствие с регламента, разписан в Изборния кодекс, свидетелство за съдимост, декларация, че лицето не е бил част от бившата Държавна сигурност и пр.

„Номинираните за кандидати за народни представители трябва още да познават и спазват основните принципи и ценности на ПП ГЕРБ; предишно тяхно членство в друга политическа партия да не е дискредитирало кандидата пред обществото. Кандидатът да е готов да приеме и изпълнява политиката на ПП ГЕРБ във всички области на обществено-икономическия живот на страната“, се казва още в прессъобщението.

Задължително условия на Изпълнителната комисия е желаещите да влязат в парламента от листата на ГЕРБ да не са придобили имотното си състояние от престъпна дейност или при условия на „конфликт на интереси“.

Пресцентърът посочва още, че партията ще се стреми в листите да има равнопоставеност между половете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews