Цветанов: Ако спечелим изборите, Борисов пак ще е премиер

Елица Мартинова 28 февруари 2013 в 15:09 2499 14

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Ако ГЕРБ спечелят изборите, министър-председател ще бъде Бойко Борисов, обяви вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов.

Той не успя да посочи други личности от евентуалния кабинет на ГЕРБ, но бе категоричен, че при бъдещ успех премиерският пост ще бъде отреден за лидера на партията Борисов.

„Премиерът е отговорен човек. Той няма за цел да стои на власт с всички позволени и непозволени средства. Той е демократичен човек и той смята, че решенията, които трябва да бъдат взимани за управлението на страната, трябва да бъдат след провеждането на демократични избори. Затова премиерът Борисов подаде оставка на кабинета и не прие и възлагане на мандат за съставяне на ново правителство във формат 41-во народно събрание“, коментира още по адрес на премиера в оставка Цветанов.

Той допълни, че уважава предложението на президента Плевнелиев, който посочи 12 май за дата на предсрочните избори.

Вътрешният министър в оставка предупреди, че много структури в държавата имат интерес от бунта на хората и ще се опитат да използват гражданската енергия за собствени облаги.

„В началото протестът беше спонтанен. Убеден съм, че има определени политически, икономически и криминални структури, които ще се опитат да си купят демокрацията. Това значи да си купят власт“, каза Цветанов и допълни: Аз съм убеден, че от това, което хората изразиха на тези протести, много ще са политиците и политическите партии, които ще се плъзнат по популизма, към това, което искат да чуят хората по протестите, за да направят стъпки за извличане на дивидент от присъединяването към протеста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!