Цветан Цветанов: Това е поведение на истински държавник

Борислава Бибиновска 20 февруари 2013 в 09:56 2999 5

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Това е държавническото поведение на един истински държавник.

Това заяви вицепремиерът Цветан Цветанов минути след изявлението на премиера Бойко Борисов в парламента, че на обед ще депозира оставката на правителството.

"Премиерът беше много ясен, така че по-добре да се придържаме към това, което каза. Мисля, че той е абсолютно прав", коментира още Цветанов.

Оставката на кабинета "Борисов" коментира и  министърът по еврофондовете и предложен за финансов министър Томислав Дончев. Пред "Нова телевизия" той заяви, че сегашното правителство не трябва да бъде запомнено като кабинета, окървавил хората.

"Както е трябвало, така се е случило", смята още Томислав Дончев.

Борисов обяви оставката на правителството си пред депутатите в началото на днешното заседание на Народното събрание.

Премиерът застана на трибуната в парламента, но вместо да обяви персоналните промени в правителството, както бе заложено по дневен ред в програмата, той обяви оставката си.

"Колеги, няма да правим структурни промени днес. Отиваме, завършваме заседанието. Наобед, госпожа Цачева, по надлежния ред, ще депозирам оставката на кабинета. Надявам се по съответната технология да бъде приета", заяви Борисов. Той обясни оставката си с думите: "Всяка капка кръв за нас е петно. Не мога да гледам парламента, ограден с ограда. Нито ни е цел властта, ако трябва да се пазим от хората. Държавата има нужда от нов кредит на доверие. За 4 години направихме много. Нито една програма няма спряна, нито едно евро. Щом народът иска по този начин улицата да управлява държавата, да го направи".

Борисов заяви още, че не желае да участва в служебен кабинет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!