ГДБОП пита Стоичков за черното тото

Юлиан Христов 01 октомври 2012 в 15:15 2022 4

Христо Стоичков
Христо Стоичков

Христо Стоичков е привикан за даване на показания в Главна дирекция за борба с организираната престъпност в четвъртък от 16.00 часа.

Повод за разпита са изявленията на Камата за това, че държавата и в частност БФС проявяват незаинтересованост за спиране на "машинациите във футбола". В средата на септември Стоичков призова публично министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов да се заеме с черното тото, което се разиграва във футболното ни първенство. Според бившия национал отборите, замесени в уреждането на мачове, са няколко.

"Не е само един отбор, има и други. Ако Цветанов го е страх да бръкне в черното тото и да се нацапа, ще му дадем ръкавели. Да не нацапа бялата риза. Мен лично не ме е страх да говоря, от нищо не се страхувам", заяви тогава Христо Стоичков.

В ГДБОП се очаква да бъдат привикани и шефове на футболни клубове. 

По-късно днес вицепрезидентът на БФС обяви, че съюзът ще прави проверка на мачове на ЦСКА и “Левски” за “черно тото”. Става въпрос за срещи на юношеските отбори до 19 години. Преди няколко дни “сините” загубиха с 0:6 от Черноморец, а “червените” записаха поражение в София с 2:4 от “Ботев” (Враца).

На срещата на Изпълкома на УЕФА в Санкт Петербург Борислав Михайлов ще повдигне и въпроса за проверката на IP адреси и дебитни карти на играчи. 

В изнесен наскоро доклад пред Комисията към Европейския парламент, която се занимава с проблемите с мафията и организираната престъпност, България се споменава два пъти - като част от 19-те страни от ЕС, в които има случаи на уговаряне на мачове и за връзки на футболните клубове с криминални елементи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!