Администрацията на президента мълчи за гафа

Юлиан Христов 03 януари 2013 в 12:27 1927 0

Президентът Росен Плевнелиев Снимка: БГНЕС
Президентът Росен Плевнелиев Снимка: БГНЕС

Администрацията на президента все още не е взела отношение по гафа с новогодишното изявление на Плевнелиев.

Видеото от речта не е качено и на сайта на Президентството, а от прессекретариата не дават отговор дали гафът ще доведе до наказания и кой носи отговорност за него.

Дейността на Дирекция "Връзки с обществеността" се оглавява от  Мария Иванова - бивш кадър на БНТ, съветник на вицепремиера, отговарящ за усвояването на еврофондовете от предходното правителство, като и част от екипа на Росен Плевнелиев, докато той беше регионален министър. Според информацията на сайта на президента Прессекретариатът "организира изявленията на президента и на вицепрезидента". Запознати коментираха пред OFFNews, че преди да види бял свят, видеото би трябвало да е гледано и одобрено от шефката на дирекцията.

Вчера от БНТ взеха отношение по гафа, като заявиха, че отговорността по изготвянето на видеото е споделена между телевизията и администрацията на президента. Концепцията за изработването на клипа с посланието на президента е на неговата администрация, а реализацията е направена от националната телевизия. Подборът на кадрите за обръщението е бил направен съвместно от екипите на БНТ и на пресслужбата на Плевнелиев.

Днес скандалът с речта на президента придоби нови измерения. От Института за анализи и оценка в туризма заявиха, че по случая Комисията за защита на потребителите трябва да се самосезира. Снимката е взета от сайта на Балкантурист, с която се рекламира Пампорово, а това показва "тенденция за подмяна на истини" и подвеждаща реклама. Становището беше изказано пред БНР от Румен Драганов, който е шеф на института.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!