Елица и Стунджи ще представят България на Евровизия 2013

Вероника Шербанова 10 февруари 2013 в 16:58 5672 3

Елица Тодорова и Стоян Янкулов - Стунджи на филана през 2007г
Елица Тодорова и Стоян Янкулов - Стунджи на филана през 2007г

Елица Тодорова и Стоян Янкулов – Стунджи ще представят България на конкурса Евровизия 2013, съобщи БНТ.

Изпълнителите са избрани от вътрешна комисия на БНТ и вече са потвърдили желанието си да участват в песенния конкурс.

Песента, с която двамата изпълнители ще представят България, ще бъде избрана в ефира на БНТ на 3 март. Елица и Стунджи ще трябва да представят първоначално до 5 песни за първоначална селекция. Комисията на БНТ ще избере три от тях, които ще бъдат официално представени в предаването “Неделя х3” на 17 февруари. Две седмици по-късно – на 3 март, зрителите и специално жури ще изберат своя фаворит.

Елица и Стунджи представиха България на конкурса Евровизия през 2007 г. Тогава те изпълниха песента “Вода”, Те са единствените български изпълнители, достигнали до финала на конкурса. Песента “Вода” зае пето място.

“След участието ни на Евровизия през 2007 г. очаквах, че рано или късно отново ще ни поканят, затова не бях особено изненадан. Благодаря за вниманието към нас и се надявам, че достойно ще представим България. Нека всички, според които е трябвало  да спечелим Евровизия през 2007 г., сега отново да ни подкрепят.”, заяви Стоян Янкулов. Елица Тодорова добави: “Ще  дам всичко от себе си, за да представим България достойно и да бъдем запомнени като модерни воини на днешното време, със свободен дух и изключителен хъс и амбиция. Българските ритми и любовта към корените и фолклора ни са ключът към успеха”.

На миналогодишното издание на конкурса България беше представена от Софи Маринова с песента “Love Unlimited”. Изпълнителката не успя да се класира за финала на Евровизия.

Двата полуфинала на тазгодишната Евровизия са съответно на 14 и 16 май, като България ще участва на втората дата. Големият финал е на 18 май 2013 г. Конкурсът ще се проведе в гр. Малмьо, Швеция.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!