Едно кошмарно прибиране от морето за 9 часа

Последна промяна на 03 септември 2013 в 17:58 37176 54

Автобусът на
Автобусът на "Карат С".

Ако си мислите, че пътят от морето до София по новата магистрала е 4 часа, значи не сте пътували с "Карат-С". С автобус на тази фирма пътят отнема 9 часа. 

1 септември. По разписание автобусът тръгва от Синеморец в 10,45 ч. В 10,43 ч. единият от двамата шофьори промърморва: "Кой дошъл – дошъл, няма да чакам повече“ и потегля.

Пропускаме с отвращение колко е мръсен автобусът. По седалката са разпилени солети, които няколко минути почиствам.

Климатикът е настроен за сибиряци. На 40-ата минута температурата пада под 20 градуса.

„Я, сядайте там!“, кресва шофьорът към две жени, преди те да успеят да стигнат до него. В крайна сметка с подвиквания от място те изясняват проблема, но вместо нормална температура пълният автобус получи градуси, подходящи за топлинен удар.

След 30-40 минути игра на нерви, пускане и спиране на климатика и температури ту 20, ту 35 градуса, мъж се строполява на пътеката между седалките.

На магистралата, някъде около Карнобат, чакаме линейка.

Тя идва след час. През това време 38-годишният мъж – изведен по някое време от автобуса - лежи на асфалта в аварийната лента на магистралата. Оказа се, че не е болен. Прилошало му е от резките смени на температурата.

Свестява се и продължаваме.

Бяхме пътували (с принудителния престой) около три часа и половина или четири, без да спрем за тоалетна и момиченцето на съседната двойка седалки плаче, че му се пишка. То е наказано по волята на шофьора, който се е ядосал, че бензиностанцията на изхода на Бургас имало твърде много автомобили, автобуси и камиони.

„Да му е*а майката! Няма къде да спра! Скапана държава!“ Мощният му глас заглушава долнопробния филм и сладникавия музикален фон, докато автобусът подминавава бензиностанцията.

Шофьорът решава, че най-подходящото място за тоалетна е аварийната лента на новия участък от магистралата. Насред полето храст, дърво или каквото и да е друго „прикритие“ с просто око не се вижда. Някои решават, че не са толкова свенливи. Повечето пропускат тази "тоалетна". 

Преди да стигнем истинската спирка (която дойде малко преди петия час от пътуването), имаше още едно препятствие.

„Ще спра на „Макдоналдс“, след като оставя една майка в Пловдив, защото иначе ще закъснея“, отсече шофьорът след въпроса „Ще спрем ли скоро на бензиностанция?“.

Официално не се предвижда разходка из красивия при други обстоятелства Пловдив при пътуване по маршрута Синеморец-София. Реално, явно който плаща (на ръка), той поръчва.

„Този автобус минава оттам. Като не ви харесва, оплачете се, разкажете в офиса – може и приятелчета да станем“, сряза ни шофьорът, докато въпросната майка – жена, преминала средната възраст – указваше: „Тук завийте наляво, на този светофар – вдясно“.

Изкатерили отново магистралата, шофьорът настъпи газта, явно „за да не закъснее“.

Стигнахме автогарата в София, разминавайки се за малко от катастрофа на входа на града, по залез слънце. Часовникът в автобуса показваше 19:19.

Момиченцето зад мен не спира да повръща. Другото – на съседната двойка седалки – се гуши в майка си. Беше спряло да се оплаква и пита.

В сайта на "Карат-С" няма форма за оплакване. Единственият начин да се подаде е да се ходи до офиса в "Красна поляна". Което май не е лоша идея, стига във фирмата да има някой по-разумен от двамата им шофьори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.09 2013 в 00:54

АМИ ТАЗИ ТОЧНО КАРАТ-С Е ЕДНА НАЙ-ДОБРИТЕ С КОИТО СЪМ ПЪТУВАЛА ....КАТО СИ ИСКАЛА БАБУГЕР ДА СИ МНОГО ДОБЪР РАЗСЛЕДВАЩ ....ДА СИ СЕ ОРИЕНТИРАЛА КЪМ ...СФЕРА....КОЙ ЗАЩО-А ТОЗИ ТЪПАНАР-МИРОЛЮБ ГЕОРГИЕВ СТОЛАРСКИ
МОЖЕ ДА ТЕ ОСЪДИ ЗА КЛЕВЕТА!!!!

18.09 2013 в 19:33

На фона на цитираната история,безспорно неприятна и все пак част от българщината ,бих казала далеч не по най-тираничния начин ,се намесвам ,с малко друга тема,за друго пътуване ...
Искам най-мило да уведомя ,без д придавам каквато и да е емоционална окраска ,невъзпитаната и ехидничеща група на фирма ''Глобул Турс" за събитието и за някои впослествие развили се детайли за събитието Рощилиада,в Лесковац ...Същите тези ,които грам внимание не обърнаха на ''пияната наркоманка'' ,може би инсултно повлияна и от кошмара на българо-сръбската безотговорност след часове чакане за преминаване на границата ...Бъдете спокойни ,спазихме Ви програмата ,получихме Ви ч1овешката солидарност ...Момичето ,за което презрително подигравахте лицензиран ,но безпомощен на път доктор ,с три кръвоизлива в мозъка ,вече няма да можете да го нараните с простащината си.Дано Ви се връща и вечна й памет,извинявайте,че и Вас забавихме ...Много съжалявам ,но наистина като варненка ,често пътуваща и в по-идиотски условия и дивяща се на вечните красоти на Делоирмана,не мога да съчувствам за пет солети и кратка криза ,следствие на топлинен удар...Моите съболезнования към фирмата,гида и водача на автобуса и най-вече към близките на момичето.Благодаря като част от пишман неуспелия реанимиращ екип на тези,които проявиха човещина и лично на Биляна ...Останалите от веселяшката компания и плюнка не заслужавате,изроди!

16.09 2013 в 14:27

Тази фирма "Карат-С" не е ли на един известен тъпанар - МИРОЛЮБ ГЕОРГИЕВ СТОЛАРСКИ , който се пише виден ротарианец, каквото и да значи това? Не е ли същият този тъпанар, дето в последният ден на управлението на Б.Тиквата - му дадоха на концесия гарата в Пловдив? Четете повече и мислете понякога!!!

16.09 2013 в 08:25

Да бе, да - той тоя точно шофьор чете офмедия.

15.09 2013 в 10:02

ИЗВИНЯВАЙ АЛЕКСАНДРА...

15.09 2013 в 10:00

ЗАЩО НАРОДА ТОЛКОВА ИЗПРОСТЯВА И НЕ МИСЛИ ТРЕЗВО?САМО НЕДОВОЛСТВА, КЛЕВЕТИ И ГЛЕДА ОТ НЕГОВАТА ПОЗИЦИЯ НЕЩАТА....АКО БЯЛО ЗАЩО НЕ Е ЧЕРНО.АКО Е ЧЕРНО ИСКА ДА Е БЯЛО-УГОДА НЯМА...45 ДУШИ -45 ПРЕТЕНЦИИ...ЗАЩО РАДОСТИНА НЕ СЕ КАЧИШ ДА КАРАШ АВТОБУС ДА ИЗПЪЛНЯВАШ ТОЧНО РАЗПИСАНИЕ ДА СПИРАШ ЗА ТОАЛЕТНА БЕЗ ДА СЕ ЗАБАВИШ И ПУСКАШ КЛИМАТИКА ТОЧНО ДА СЛЕДИШ ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТЯ И ДА НАСТРОИВАШ КЛИМАТИК САМАТА ТИ КАЗВАШ ЧЕ ,КОЛАТА ТИ Е НЕИСПРАВНА И ЗАТОВА СИ ТРЪГНАЛА С АВТОБУС-АМИ НАЛИ СЕ СЕЩАШ ЧЕ ТОВА Е МАШИНА И МОЖЕ ДА СЕ РАЗТРОИ И РАЗВАЛИ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО....ЖАЛКО Е КАК СЕ САМОИЗЯЖДАМЕ...

14.09 2013 в 23:16

Колата не е по-евтина, но пък човек 1 отпуска има и 1 живот, твърде малко за да се вози в подобен автобус.

14.09 2013 в 10:43

Браво! +1

13.09 2013 в 08:22

От самия правопис горе е от явно - по-явно, че "пътник от автобуса" / 10 септември 2013 в 21:01 най-вероятно е самия шофЕр!

12.09 2013 в 13:48

Пътувах веднъж с автобус на Юнион Ивкони от Несебър за София, понеже си изтървах влака. Отне около седем часа и половина. Тази история ми звучи точно като същия шофьор. При нас правеха някви списъци с пътниците, поради затегнати мерки за сигурност. В Стара Загора се оказа, че сме изгубили трима и това причини голяма част от забавянето. Шофьора ядеше баница карайки, докато говири по телефона... Абе да не е същия? Един бивш тракторист, изпаднал в едномесечна кома при инцидент, който си получава заплатите с два месеца закъснение от фирмата?

С влака си е няй яко! Винаги стават интересни запознанства там :)