Двама се удавиха край Синеморец, спасявайки деца (обновена)

20 юли 2012 в 15:23 4007 4

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Двама мъже са се удавили край село Синеморец, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Сигналът е подаден днес около 12.20 часа в  полицията в Царево.  Според информацията инцидентът е станал на неохраняемия плаж „Липите” край с. Синеморец. Телата на мъжете са извадени от екип на Гранична полиция.

Те са от София, на 48 и 50 години - Петър Тодоров и Христо Стефанов. Притекли се на помощ на две давещи се в морето деца, които викали за помощ.

Двамата влезли в морето въпреки силното вълнение „сологан”, което според специалисти в момента е между 2 и 3 бала и е много опасно. Мъжете успели да спасят децата, но мъртвото вълнение ги отнесло навътре и те се удавили.

Децата са момиче и момче на две приятелски плажуващи семейства. Когато децата започнали да викат, бащата влязъл и извадил момчето, а двамата мъже, които били наблизо, се притекли на помощ на момичето.

Те успели да го изкарат на по-плитко място и така го спасили, но мъртвото вълнение ги отнесло навътре във водата и се удавили. И двете деца са в безопасност.

Цялото крайморско селище Синеморец е било вдигнато на крак. При опита да бъдат спасени мъжете са се включили джетове и спасители от съседния плаж Бутамята. "Било е затруднено пристигането на линейката, тъй като достъпът до "Липите" е почти невъзможен. Трагедията е голяма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!