До 1500 лева струва фалшива шофьорска книжка

Мадлен Шишманова 22 март 2012 в 16:29 5842 3

Шофьорска книжка.
Шофьорска книжка.

От 1200 до 1500 лева струва фалшива шофьорска книжка. Това каза Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по автомотоподготовка.

Цената зависи от шефовете на съответните инспекции и школи по места, а цената се увеличила през последните месеци заради затегнатите от транспортното министерство антикорупционни мерки при провеждането на шофьорските изпити, съобщи той пред Дарик.

Междувременно шефът на КАТ и заместник-директор на „Охранителна полиция" комисар Алекси Стратиев обяви, че тече проверка за фалшиви дипломи за образование, които са задължителен документ при записването на курс за шофьор. Резултатите от тези проверки трябва да бъдат готови до два месеца.

Комисар Стратиев обяви, че според него за да се кандидатства за книжка е достатъчно кандидат-шофьорът да има завършен 7-и клас. Той е на мнение, че предложението на автоинструктори, да се кандидатства за шофьорска книжка след завършен 10-ти клас е излишно.

„Не бих казал, че образованието гарантира сигурността на пътя, тъй като рискови са водачите и с висше образование понякога. Тоест степента на образованост невинаги гарантира нормално поведение на пътя", коментира Стратиев. Според него въвеждането на някакъв ценз, за да се яви един човек като кандидат-шофьор е разумно и съществува в законодателството в момента.  
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!