Дилов пред студентите: Има 2 пътя - партия или революция (видео)

Лилия Христова Последна промяна на 24 октомври 2013 в 17:32 5069 15

Любен Дилов - син. Снимка: БГНЕС
Любен Дилов - син. Снимка: БГНЕС

Има два пътя да постигнете исканията си - вие да създадете партия или революция. Това каза днес Любен Дилов пред студентите, окупирали зала 13 във факултета по журналистика на Софийския университет. Под "революция" той визира насилствено сваляне на властта с "побоища", поясни Дилов след въпрос от залата.

Акцията в журналистическия факултет събра около 80 студенти в окупираната аудитория.

Дилов заяви, че в качеството си на журналист изцяло подкрепя протеста им, но не може да предложи генерална панацея за решаване на проблемите в държавата. Той посъветва младежите да синтезират исканията си до 10 точки и да не се фиксират само върху искането за нови избори, защото, според него, те няма да променят ситуацията.

Журналистът засегна и темата за назначението на Делян Пеевски, което отключи вълната от протести срещу правителството на Пламен Орешарски, които продължават всяка вечер от 14 юни насам. Крайно ненужно е да се задава въпросът "кой" назначи Пеевски, ако не сте разбрали, да ви го кажа: ДПС назначи Пеевски - той е член на партията и всеобщ любимец, каза Дилов.

В 18 часа предстои общостудентско събрание на Софийския университет в двете окупирани аудитории - зала 272 в ректората на СУ и в зала 13 на журналистическия факултет, на което ще се обсъди как ще продължи акцията. 

Ректорът на университета проф. Иван Илчев е дал разрешение на студентите да нощуват в залата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.10 2013 в 12:42

Дилов вече е за пенсия. Явно не знае, че вече има и други модели различни от партократичните и "революционните".

28.10 2013 в 10:47

Дилов е голям ум. Само че, когато приписва от интернет. Ако трябва да роди една собствена оригинална мисъл, става това което е - нищо и половина. Той е жив пример за това какво става като създадеш партия. Подлагаш се на този и онзи, за да те намърдат на добро място. И после раздаваш акъл.

27.10 2013 в 16:05

Лицемерие висша степен! Да се сетим къде работи Л.Дилов !!?

25.10 2013 в 14:19

Мдам... много ми е интересно какво следва след като живот и здраве получат отговори за Пеевски! После какво? По живо по здраво и кой от къде е? Дано не, защото това обезмисля всичко!

25.10 2013 в 13:06

And all the shady preachers/
Begging for my cash
:) колко отдавна и колко вярно и в съвременността :)

25.10 2013 в 06:52

Абе едва ли има някой който може да събере 5-6 хиляди души за 5-6 часа. Само БСП, ДПС и Атака (с тяхната некадърност) са способни да настроят срещу себе си хиляди хора за броени часове. Така, че колкото и да си плямпате, на всеки е ясно, че първия ден на протеста не е бил организиран от никой. А тези няколко хиляди със сигурност са посещавали и други дни на протеста. Може да е имало платени и организирани протестиращи, но те са били максимум 10% от всички протестиращи. Даже десет е много.

24.10 2013 в 21:24

я не се ебавайте бе !!!
какви студенти ?
колко на брой студенти ?
зашо си въобразявате, че можете да заблудуте някого ?
освен ако не са били платени "студенти", кой студент би си представил, че ще научи нещо от подобен бездарник ?
простите измряха, правете минети и не пишете други глупости !

24.10 2013 в 20:00

Кой може да обещае да арестува някой ако - му се гарантира имунитет дори срещу извършването на тежко престъпление (убийство според НПК, в Закона за ДАНС това е една от ударните промени преди назначението на Пеевски - невъзможност за уволнение в рамките на мандата и имунитет дори при тежки престъпления, какъвто няма никой друг в държавата), преди още да е имало разследване, прокурорска проверка, обвинение?
Не ще да ми звучи да е някой добър човек този, дето прави такива обещания, и иска такива защити в замяна.

24.10 2013 в 19:24

Тоя, в началото на протестите не взе страна срещу правителството. Даже обясняваше, че всички които ходят на протести срещу орешарски били платени (косвено и студентите значи). Разбираемо - фирмите му работят много добре със "силните на деня".

А за журналист не става, жалко, че насра така l'europeo и сега никой не го чете.Винаги ще си остане една жалка опотюнистична кратура.

24.10 2013 в 19:21

Прав е petko: "Само той (Пеевски) е обещал арест на Цветанов и Борисов." Затова го назначиха Делянчо. Обаче гробаджиите това си го знаеха, и контрираха с протестите. Един вид отлагане.