Студентска блокада и в Журналистическия факултет (обновена)

Александра Маркарян Последна промяна на 24 октомври 2013 в 11:41 3642 20

Студенти окупираха 13 зала във Факултета по журналистика. Снимка: Александра Маркарян
Студенти окупираха 13 зала във Факултета по журналистика. Снимка: Александра Маркарян

 

 

Студентската блокада се разраства. Днес младежи от движението на ранобудните студенти окупираха и зала 13 във Факултета по журналистика на Софийския университет. Лекцията на първокурсниците по връзки с обществеността по медиен език и стилове на писане, водена от Андреана Евтимова, бе прекъсната от "окупаторите".

Евтимова не влезе в окупираната зала. Малко след началото ù бе съобщено, че всички занятия на първокурсниците от специалността за деня се отменят.

"Окупаторите" прочетоха декларацията си, обясниха защо са избрали именно Факултета по журналистика - когато се случват нередности, вие, журналистите, сте първите, които трябва да реагирате, каза един от "окупаторите". Той обясни и какви са причината и поводът за студентската акция - липсата на морал в политиката и избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

"Окупираните" студенти обаче не реагираха еднозначно на окупацията. Не сте желани тук, не сме очаквали, ние сме тук за друго, реагира момиче на 10-имата окупатори, които дойдоха във ФЖМК от окупираната от вчера 272-ра аудитория на Ректората.

Тя обясни, че по принцип била "за" идеята на протеста, но не и за начина, по който се протестирало.

След като бе обяснено, че който не желае да остане, може да си отиде, неколцина напуснаха 13-а зала, но по-голямата част от 40-50-те студенти остана по местата си.

По-рано днес по подобен начин бе окупирана зала във Факултета по математика и информатика на СУ, очакват се акции в Лесотехническия университет, както и в УНСС.

 

Втори ден продължава студентската окупация на 272-ра аудитория на Софийския университет. Двама от протестиращите студенти прекараха нощта в аудиторията, а други са се прибрали по домовете си, но още към 6-7 часа тази сутрин са се завърнали. Днес няколко преподаватели ще говорят пред студентите в ролята на гост-лектори, поканени от самите студенти. Вчера подобен протест проведоха и студенти от Нов български университет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.10 2013 в 14:39

Не го щете, ама ще го докарате. И то заедно с Реформите на Кунева и Раданчо, че тогава сеир да видиш.

24.10 2013 в 17:01

Не мога да преценя малко ли са много ли са. Няколко момченца с нежни физиономии и останалото фимейли. Тия значи щели да страхуват правителството, това били бъдещите с "вишо". KLETA MAJKA BALGARIQ...

24.10 2013 в 15:09

В нормалните държави студентите бутат правителства, при нас това е ставало само веднъж и втори път престъпната комунистическа клика няма да го позволи.

24.10 2013 в 15:07

ти пък :) тук пишещите са 95% професионални тролове...

24.10 2013 в 14:25

И аз имам този проблем когато чета през телефона. Мислех, че проблемът е само при мен. Дори напоследък се отказах да влизам в сайта, когато не съм на компютър.
Офнюз, направете нещо!!!

24.10 2013 в 14:20

Поля, понякога ми се струва, че пишеш за да дразниш останалите, без никакъв друг мотив или логика.
Кое не ти харесва в това, че най-накрая студентите се събудиха? И какво имаш предвид под това, че ще бъде чудо ако правителството падне?
Ако имаш предвид, че то е безкрайно нагло и заради това няма да падне те разбирам. Но ако не, къде според теб е силата на това правителство което и чудо не може да го свали?

24.10 2013 в 14:18

Не Ви го щем Тиквоча. Той си е от Вашия - комунистически бустан.
Затворете двамата с него вратата отвън!

24.10 2013 в 14:12

Ако под "Д" нагоре разбираш постоянните публикации напоследък за ГЕРБ и вожда им как се връщат във властта на бял кон скоро, скоро; действията на кметовете им по места, за да саботират работата на правителството и всичко това съвпадащо с един съвсем спонтанно организиран във фейса и с SMS-и протест на лумпенизирани студентчета, поведени от още по-лумпенизирани преподаватели, които се изживяват като пророци на новото време, да, това си е направо с "Д"-то нагоре.

24.10 2013 в 13:46

Офнюз, рекламата на Сони Вайо стана отвратително нагла. Вече пречи не само на прочитането на статията при отварянето й, а и прекъсва четенето по средата на статията. През 70 на миналия век Сони бяха престижна марка, но "Sic Transit Gloria Mundi"... Точно заради тази реклама никога повече няма да погледна към щанд на Сони! Както Ейпъл, така и Самсунг са доста по-добри. А влака на Сони, вместо да хвърля пара на свирката(рекламата), да я пренасочи всичката към ходовата част(качеството на стоката)!