Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Дянков: Това е най-лесният бюджет, откакто съм министър

06 декември 2012 в 21:39 2197 4

Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС
Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС

Опозицията въобще не се появи на бюджет'2013 и това е голямата изненада. Този бюджет беше най-лесният, откакто съм финансов министър.

Това заяви пред агенция „Фокус” вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков.

Станишев го нямаше и двата дни на бюджета, Иван Костов го нямаше и двата дни на бюджета. Не се появиха и с някакви алтернативи – БСП много говориха, че ще имат алтернативен бюджет, не знам къде е той и какво казва, посочи Дянков.

Аз очаквах много по-дълги дебати, няколко дни дебати, до късни нощи - знаете в предишни години сме стояли до 01– 02 – 03 ч. сутринта, коментира вицепремиерът.

Според Дянков, предложенията за вдигане на детските от 35 лева на 45 лева са чист популизъм.

Изчислили сме го - трябват около 70 детски градини допълнително, в големите градове. За три години и половина, с тези темпове, това може да стане. Когато това стане, една голяма част от активните майки ще искат да се връщат по-лесно и по-бързо на работа, и ще могат да го направят. Тогава ще имаме достатъчно допълнителни пари, за да вдигнем майчинските и детските не с 10% както предлага опозицията, а с 50% или 100%. Тогава може да се прави истинска социална политика, каза още Симеон Дянков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!