Дянков повежда листата на ГЕРБ в Бургас

Владимир Йончев 29 септември 2012 в 22:24 2419 4

Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС
Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков вероятно ще води листата на ГЕРБ в Бургас на парламентарните избори в началото на лятото.

"Признавам, че има такива идеи", заяви вицепремиерът при посещението си в Синеморец днес, цитиран от Дарик радио. Обяснението защо му е отредено челното място именно в Бургас, бе, че идвал често в този район заради различните археологически находки и защото много го харесвал. 

Дянков влезе в кабинета като представител на експертите, а не на политическите среди в ГЕРБ. Преди това той живееше в САЩ и работеше в Световната банка. Той не участва в парламентарните избори и не беше кандидат за народен представител.

Днес обаче той коментира, че все пак ще поиска подкрепата на гласоподавателя. Това не му пречи след това да се оттегли от поста в парламента или да стане министър.

На предишните избори водач на бургарската листа на ГЕРБ бе Божидар Димитров. Малко след това той бе назначен за министър на българите в чужбина. Историкът не изкара дълго на поста и бе уволнен, но не се върна в парламента, а пое Националния исторически музей.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови