Деца събраха 107 лева и ги дариха на "Пирогов"

OFFNews 13 септември 2013 в 16:42 5183 8

Главният административен лекар ан Клиниката по детска травматология д-р Атанас Кацаров и PR на болница „Пирогов” Мария Пойразова приемат дарението.
Главният административен лекар ан Клиниката по детска травматология д-р Атанас Кацаров и PR на болница „Пирогов” Мария Пойразова приемат дарението.

Деца от София дариха 107 лева и ги дариха за лечението на малките пациенти в Клиниката по детска травматология на "Пирогов".

Малчуганите събрали сумата с лично организирана от тях благотворителна акция за продажба на разхладителни напитки, които сами приготвили. 

Идеята им хрумнала преди около месец. Хлапетата от столичния ж.к. „Сердика” решили да разнообразят престоя на техните връстници, които в този момент вместо да играят на улицата, се лекуват в „Пирогов”. Поводът станал репортаж, който са гледали по телевизията.

Децата купили с джобните си пари разтворими сокчета, чашки и безалкохолни напитки. Подготвили и плакати, на които пише, че събраните пари ще бъдат дадени за благотворителност. Цената, която определят за 1 сокче, е символична – 0,30 ст., но почти никой не плаща по толкова. Повечето хора давали по лев или два без да търсят ресто. „Най-скъпото” сокче е 5 лв. – купено от служител в банка, който толкова харесал инициативата, че не само не искал ресто, но довел и колегите си.

Малките дарители с големи сърца лично занесоха средствата в клиниката. Дарението приеха главният административен лекар д-р Атанас Кацаров и пиарът на „Пирогов” Мария Пойразова.

 Имената на малките благодетели са Биляна (5 г.), Симона (7 г.), Андрия (8 г.), Тошко (8 г.), Люба (8 г.), Натали (11 г.), Гергана (12 г.) и Виктория (12 г.).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови