Депутатите почиват 29 дни, скараха се дали това е "ваканция"

Последна промяна на 31 юли 2013 в 14:57 2759 9

Гласуване в парламента. Снимка: БГНЕС
Гласуване в парламента. Снимка: БГНЕС

След като миналата седмица не успяха да се разберат, днес депутатите най-накрая гласуваха ваканцията си и ще почиват между 5 и 31 август, включително.

Ако не бяха гласували решението днес, те щяха да излязат в отпуск още утре, както е регламентирано в правилника. Вместо това обаче те решиха да съкратят отпуска си между 5 и 31 август. Първото пленарно заседание ще се проведе на 4 септември. На практика последният работен ден на депутатите ще е 2 август и по този начин ваканцията им става 29 дни.

От ГЕРБ предложиха ваканцията да започне, след като депутатите приемат промени в Изборния кодекс, но идеята им не бе подкрепена.

Народните представители влязоха в ожесточен дебат дали терминът за отпуска им е "ваканция".

"Никога през живота си не съм ваканцувал, никога не съм бил на почивка - нито на море, нито на планина. През тази ваканция аз ще работя и ще продължавам да посещавам работните места, на които хората са ми гласували доверие. Имам голямо желание да работя, не ме лишавайте! Нито аз съм ходил на море, нито моето семейство, нито моята дъщеря, поради религиозни причини, защото има изключително нелицеприятни гледки", сподели в откровен монолог от парламентарната трибуна Хюсеин Хафъзов от ДПС.

Председателят на 41-вото НС Цецка Цачева коментира, че в правилника отпускът на депутатите не се нарича "ваканция". Тя обаче бе опровергана от наследника си Михаил Миков, който изчете част от правилника.

Лидерът на ДПС Лютви Местан също не пропусна шанса да се включи в дебата и да даде веща препоръка на своя колега Хафъзов.

"Уважаеми г-н Хафъзов, имам колегиален съвет към вас - понякога, дори когато си служите със скрити внушения и прибягвате до средствата на иронията, да съобразявате нитово на рецепцията, която се прояви като профанизирано отношение към толкова стойностно изказване", коментира Местан.

"Имам вътрешно убеждение, че никога няма да споря с трима души в държавата - г-н Лютви Местан, Георги Коритаров и Николай Михайлов, психиатъра", отговори Хафъзов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.07 2013 в 18:28

Ще ваканцуваш и хоро ще играеш... това, кючек, де.

31.07 2013 в 17:49

Хафъзов е типичен пример за "светската" партия на Доган. Боже пази България!

31.07 2013 в 17:05

:D

31.07 2013 в 17:01

Кога византииците копа'а картофа у самоков, я ги мушках с копието!
Искам да попитам ромлянино, защо февруари искаше нов изборен кодекс, а сега не искаш?
Каде е Ангел Славчева? - тук ли https://pbs.twimg.com/media/BQXE-h1CMAEegYI.jpg:large ?
Вече над 50 дни новия парламент нищо не прави за нов изборен кодекс?
Пак ли в деня преди изборите ще се сетят?

Добре че ви казахме да пържите картофа, че инаще оше щяхте да го ядете до ден днешен сурав и курав директно от копието! Казах, а Путев удари с павето!

31.07 2013 в 16:23

порномент на РБ

31.07 2013 в 16:20

Когато им внесохме на герберастите през февруари искане за нов Изборен закон, за свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията Боки, Цвъко, Фидоска и другарката Цецка разпуснаха парламента, а сега се загрижили за бързи избори. До кога ще плащаме за 240 харантутници, а ще работят само 120?! До кога ще взимат пари от държавата партии и партийки за поддържане на олигархични гръгове и обръчи?! Оставка не трябва да се иска, докато не се изпълнят февруарските искания, дадени на Цецка, Роско, Боко и всички отговорни държавни институции!

31.07 2013 в 16:13

ДПС се карат по между си? Да не е дошъл краят на света?

31.07 2013 в 16:04

:))))))))+++++++=

31.07 2013 в 15:56

В българия циците по плажа за ЛИЦЕПРИЯТНИ гледки. Айде нарамвай бурката и у Анадола.
Вчера папата призна гейовете, а днес ДПС орекоха циците. По нелицеприятна гледка от фанатизирани религозни фанатици в парламента няма! Волен к'во мисли? Деничка изодзаде или от преде е по лицеприятна, а може би предпочита компанията на Местан и Доган в турка баня? Пехливански борби?

Кутеф моля те удряй ги с павето да не се излагат така, едвам крепим правителството и без друго.
Дето се вика клати се на върха на копието ми!