Ден 82: Протест часове преди посрещането

03 септември 2013 в 19:59 2806 3

Снимка: Константин Павлов
Снимка: Константин Павлов

Броени часове ни делят от Голямото посрещане, което ще ознаменува края на голямото ваканцуване - и за представителите на правителственото мнозинство, и за протестиращите. 

Тази вечер около 250 души се събраха на площад "Независимост" в 82-ия ден на протести срещу кабинета на Пламен Орешарски. Малко преди 20.00 часа те се отправиха към Народното събрание, около което направиха една обиколка с викове "Мафия", "Оставка" и "Избори". Протестът завърши трийсетина минути по-късно. Протестиращите си тръгнаха от площада с обещанието за подобаващо посрещане на депутатите, които се завръщат с първото си следваканционно заседание. Един плакатите описваше настроението в тези часове -  "Хляб, сол и оставка". 

Хронология на събитията (обновяваме постоянно):

20.30 ч.  - София - след като шествието се завърна пред главния вход на парламента, хората започнаха бързо да се разотиват. Днешният протест завърши за по-малко от час. Утре в 8.00 ч. отново тук ще се постави началото на Голямото посрещане. 

Снимка: Константин Павлов

 

Снимка: Константин Павлов

20.15 ч. - София - шествието прави обиколка около сградата на Народното събрание.

20.10 ч. - София - протестиращите са пред парламента и скандират "Мафия", "Оставка" и "Избори"

Снимка: Константин Павлов


19.55 ч. - София
- шествието тръгва към Народното събрание. Ето и част от плакатите, които носят протестиращите: "Хляб, сол и оставка”, „Ваканцията приключва и полицията на България тръгва към София”, „Идва вятърът на промяната и ще ви издуха”

19.45 ч. - София - протестиращите се събират пред Министерски съвет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!