Дейвид Камерън: Събрали сте силни доказателства срещу "Хизбула"

Последна промяна на 06 февруари 2013 в 15:21 1589 3

Дейвид Камерън приветства България за разследването на атентата. Снимка: EPA / THIERRY ROGE / БГНЕС
Дейвид Камерън приветства България за разследването на атентата. Снимка: EPA / THIERRY ROGE / БГНЕС

"Събрали сте силни доказателства, които сочат участието на групировката "Хизбула” в бомбения атентат. Това е оценка, която изцяло подкрепяме. Важно е да можем да го заявим публично".

Така министър-председателя на Великобритания Дейвид Камерън коментира изнесените вчера резултати от разследването на атентата в Сарафово, при който през лятото на миналата година загинаха 5-има израелски туристи и един българин.

Камерън изпрати официално писмо до премиера Бойко Борисов, в което поздравява българските власти за добрата работа при разследването на атентата.

"Бих искал да Ви благодаря за усърдното и акуратно разследване, проведено от България на терористичното нападение в Бургас на 18 юли 2012 година и да изразя пълната солидарност на британския народ с народа на България", посочва в писмото си Камерън.

Британският премиер изразява убеждението си, че всеки терористичен акт е нападение срещу всички народи.

"Той е атака върху нашите общи ценности. Никога не трябва да позволяваме на прибегналите до тероризъм да подкопаят нашите общества, общности и ценности", допълва Камерън.

По думите на британския премиер терористите се стремят да всеят страх и да подкопаят решителността на борбата срещу тях.

Камерън заявява още, че британското правителство се ангажира да подпомага страната ни в по-нататъшното разследване на атентата в Бургас и да се погрижи подобен терористичен акт да не се случи отново.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.02 2013 в 16:25

Пичове, разбирам логиката на грешката, но все пак поправете израелски терористи!

06.02 2013 в 16:09

тоя пък откъде знае!еврейски ибрик

06.02 2013 в 15:41

Лакейте на запада. И нашите галоши се бутат пак в шамарите. Дано този път не е на гърба на цяла България. Но да сте мислили като сте гласували. Сега смотаните полицайчета ще ни вкарат в интерконтинентална игра която нито могат да играят, нито могат да разберат. Цецо е истински смешник. За 6-7 апартамента 3 каруци говна би изял.