ДАНС влезе във ВМЗ

04 февруари 2013 в 16:57 1628 0

ВМЗ Сопот
ВМЗ Сопот

ДАНС извършва проверка във ВМЗ-Сопот, съобщи БНР.

Информацията е потвърдена от изпълнителния директор на предприятието Иван Стоенчев. Той обаче отказа да посочи естеството на проверката.

Стоенчев заяви, че към момента е предоставил цялата нужна информация на ДАНС и се надява във възможно най-кратки срокове проверките да приключат. „Не съм оторизиран да давам повече информация”, заяви за "Фокус" изпълнителният директор на ВМЗ – Сопот.

При посещението си миналата седмица в оръжейните заводи премиерът Бойко Борисов увери, че ще бъдат проверени действията на всички ръководства на ВМЗ.

В цеховете на предприятието и днес работят мобилни приемни на бюрата по труда. Работниците получават консултации за възможностите за алтернативна заетост, след като миналата седмица стана ясно, че от предприятието ще бъдат съкратени 600 души.

В събота стана ясно, че вероятно поръчка за Мали е спасила завода от фалит. От летището в София събота в полунощ излетя самолет с директен полет до Мали, който вероятно е бил натоварен с оръжие и боеприпаси от ВМЗ-Сопот. Информацията не е потвърдена с категоричност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови