Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Англия ще се пази от българи с антирекламна кампания

Елица Мартинова 28 януари 2013 в 08:34 4236 4

Управляващите политици във Великобритания обмислят да проведат антирекламна кампания, която да откаже имигрантите да идват в страната, написа британското изданиe „The Guardian”.

„Ако обичате, не идвайте във Великобритания. Тук вали, работа се намира трудно и е ниско платена“, ще гласи лозунгът на необичайната мярка.

Кампанията има за цел да разубеди румънците и българите да емигрират в Обединеното кралство, пише „Дейли мейл”.

Основните притеснения на Острова са свързани с вероятния наплив от български и румънски имигранти през 2014 г., когато падат ограниченията.

По тази причини е твърде вероятно антирекламата да е насочена именно към тези две държави.

„Кампанията има за цел да коригира впечатлението, че улиците тук са постлани със злато“, заявил за „The Guardian” един от министрите, пожелал анонимност.

„Вярно е, че се обмислят различни варианти, но сега няма да коментираме конкретните неща, които се споменават в кампанията. Това е процес, който е в ход, предстои да направим предложения, когато му дойде времето“, посочил още източникът.

Британското вътрешно министерство все още не е оповестило официална прогноза за очаквания брой имигранти през 2014 г. Темата обаче вълнува обществото и е една от най-дискутираните през последните месеци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!