Bulsatcom иска разрешение от bTV да пусне сигнала

Мая Младенова 21 януари 2013 в 12:10 3691 13

Телевизия. Снимка sxc.hu
Телевизия. Снимка sxc.hu

Bulsatcom поиска от bTV разрешение отново да я излъчва, докато текат преговорите между двете компании. Двете страни заявиха, че е възможно още днес тв кризата да приключи, макар договор за излъчването на bTV в мрежата на сателитния оператор все още да не е подписан.

Тази сутрин bTV Media Group и Bulsatcom потвърдиха за чувствително "сближаване в позициите". Директорът "Продажби" на bTV Весела Димова обяви пред БНР, че е възможно още до края на деня двете страни да подпишат новия контракт за 2013 година. Телевизията е изпратила две оферти "с отстъпки в рамките на милион" в последните дни - на 14 януари и на 20 януари. Сега телевизията очаква отстъпки и от Bulsatcom, за да бъдат постигнати взаимно изгодни условия.

Пламен Генчев от ръководството на Bulsatcom също потвърди, че ако не днес, е много вероятно в следващите дни двете компании да си стиснат ръцете.

Днес изтича крайният срок, който bTV даде на Bulsatcom за отговор дали приема новата й оферта.

В свое прессъобщение Bulsatcom oбяви, че текат интензивни преговори. Доставчикът предлага на телевизията, след изрично нейно писмено съгласие, да възстанови сигнала по взаимен интерес, докато бъде подписан договор.

За разлика от острите нападателни писма, които двете враждуващи страни си размениха в последните седмици, днешното съобщение носи духа на помирението и издава, че тв войната може би е към края си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!