bTV даде нова оферта на Bulsatcom и срок до 21 януари

Мая Младенова 16 януари 2013 в 14:04 5045 6

btv
btv

Нова оферта и краен срок за отговор по нея 21 януари е отправила bTV към Bulsatcom, стана ясно от изпратено до медиите съобщение на управителния съвет на телевизията.

Според писмото новото предложение съдържа "възможно най-добрите ценови условия, при които медията може да продължи да създава качествени български сериали и да заплаща за най-доброто от световното кино и спорт, което представя на зрителите сега." Липсват подробности за параметрите на новата оферта, но се споменaва, че са предложени преференциални условия и отстъпки.

Ръководството на bTV изразява надежда, че доставчикът на телевизия по сателит ще успее да "намери резерви, за да организира разпространението на каналите на bTV Media Group, без да увеличи цената на услугата си за крайните абонати."

Двете компании са в остър търговски спор от края на декември и заради това Bulsat спря да излъчва каналите от групата на bTV. Досега страните не са се договорили за цената, на която сателитният оператор да разпространява сигнала на телевизионните канали.

Преди дни Bulsatcom обяви, че предлага bTV да се разпространява в основния пакет на абонатите, а другите канали на медийната група да се обособят в отделен платен пакет по подобие на HBO. По информация на OFFNews това предложение не е било прието.

Новата оферта на bTV към  Bulsatcom почти не се различава от предишната, но въпреки това ръководството на сателитния оператор ще я разгледа, коментира Младенка Джалова, ръководител на маркетинга във фирмата. 

От Bulsatcom предупредиха, че  "спират публичните изявления до приключването на новия кръг от преговори, тъй като считат, че предложеният от bTV стил е в разрез с добрата  бизнес етика и уронва доверието на потребителите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови