БСП: В България има заговор срещу ядрената енергетика

Елица Мартинова 08 януари 2013 в 15:47 2279 3

Михаил Миков, Сергей Станишев, Ангел Найденов, Снимка: БГНЕС
Михаил Миков, Сергей Станишев, Ангел Найденов, Снимка: БГНЕС

В България има политически заговор срещу ядрената енергетика, който цели да обслужи частни интереси за сметка на гражданите, обясни на пресконференция във вторник лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Позицията на г-н Борисов, с която даде на всички депутати указания да гласуват с „не“, е ясен знак, че ГЕРБ се обявиха против ядрената енергетика у нас. В политически смисъл очевидно Борисов търси сближаване със Синята коалиция с г-жа Кунева, която обяви бойкот на референдума“, обясни Станишев.

Червеният лидер посочи, че определени партии искат да повишат изкуствено цената на тока, за да защитят интересите на частни компании.

„Лъсна истинската позиция на г-н Борисов по въпроса. Това означава няколко неща – че българите ще плащат непоносима цена на тока, второ – има реална опасност да изпаднем от клуба на ядрените държави и трето – да сме страна, в която няма високи технологии“, предупреди председателят на БСП.

Тезата на Станишев за политически договорки около съдбата на ядрената енергетика в България бе подкрепено и от червения депутат Ангел Найденов.

„Със сегашното си поведение СДС се опитва да създава някакво алиби на ГЕРБ. Няма по-естествено нещо от това едно общество да участва в референдума. Очаквам по-голямата част от мнозинството от хора да не участват и СДС се опитва да се пришие към тях, както и г-жа Кунева“, посочи Найденов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!