БСП: ГЕРБ се присламчи към нашия референдум

Елица Мартинова 08 декември 2012 в 15:36 2206 3

Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС

БСП и ГЕРБ не споделят едни и същи виждания за АЕЦ „Белене“, но управляващите са си „присвоили“ идеята за референдума от страх да не загубят електорат, обясни лидерът на БСП Сергей Станишев по време на Националния съвет на партията.

„Циркулира много често тезата, че ние и ГЕРБ сме от една и съща страна на барикадата. Самият референдум – това, че го има, е отговoр срещу решението на правителството на Бойко Борисов. Това е принуден референдум за властта. Те се присламчиха към референдума, за да не бъдат бити“, обясни председателят на ПЕС.

Левицата бе единодушна, че предстоящият вот ще бъде ключов не само за съдбата на ядрената енергетика у нас, но и за следващите парламентарни избори.

Според червеният депутат Янаки Стоилов ГЕРБ ще се опитат да манипулират резултатите от гласуването. От БСП се заканиха, че ще броят гласовете от референдума паралелно с ЦИК.

Сергей Станишев не пропусна възможността да коментира кризата в СДС.

„ГЕРБ се стараят и в  не малка степен реализират контрол над партиите. Аз въобще не се радвам на това, което се случва в СДС, тя е наш традиционен опонент, но тя е символ и марка. Сега се получава, че ГЕРБ управлява СДС, купуват се цели партии“, категоричен бе червеният лидер.

Той не спести забележките си и по гласувания на второ четене Бюджет 2013.

„Какво залагат за догодина – събираемост, по-ниска като дял от БВП за 2009 г., която бе кризисна. Живеем във времето на скъпата държава, която не обслужва интересите на гражданите“, отсече Станишев.

По думите му БСП се е превърнала в основен защитник на демократичните ценности на обществото.

„Следващото правителство трябва ясно да носи характеристиките на национално отговорно правителство, което не е тясно партийно. БСП може да издържи още 4 години в опозиция, защото властта не е самоцел за партията“, посочи Сергей Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!