БСП: Калин Георгиев е част от черния PR на ГЕРБ

Елица Мартинова 30 април 2013 в 10:20 2995 2

Сергей Станишев внася подписи, Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев внася подписи, Снимка: БГНЕС

"Абсурдни са опитите на главния секретар на МВР да неглижира случващото се и да участва в кризисния пиар, който ГЕРБ си организира. Това е доказателство, че сегашното ръководство на МВР има една единствена задача – да потули скандала, да замете следите в МВР и да участва в употребата на силовото ведомство за целите на предизборната кампания. 

Нека да не си затваряме очите пред факта, че цялото МВР е впрегнато да прави изборите на ГЕРБ, вместо да играе превантивна роля по отношение на опитите да се купуват гласове и да се манипулират изборите."

Това в пишат в декларация до медиите БСП.

Левицата настоява прокуратурата да се самосезира за изнесения разговор между експремиера Борисов, бившия градски прокурор на София Николай Кокинов и бившия земеделски министър Найденов.

Според социалистите в разговора има най-малко пет престъпления: незаконно подслушване, търговия с влияние, възпрепятстване на наказателно преследване, изнасяне на класифицирана информация и злоупотреба с европейски средства.

Хората на Станишев са на мнение, че експремиерът Борисов умишлено се прави на „не чул и не видял“. Те обаче са категорични, че лидерът на ГЕРБ ще трябва да даде обяснение пред прокуратурата и пред обществото.

От левицата виждат сериозна опасност за честността на предстоящите избори, защото според тях бившата управляваща партия всява страх у хората.

„Най-големият проблем за честността на предстоящия вот е страхът. МВР се превръща в един от инструментите за всяване на страх в обикновените граждани. На какво основание и по какви правила бившият вътрешен министър Цветан Цветанов обикаля предизборни прояви с десетки бодигардове и целия кадрови състав на съответното РУП, на чиято територия се намира? Целта е прозрачна, тя е да се плашат хората, да се натискат и по този начин да се осигурява резултат за ГЕРБ“, пишат в декларацията си социалистите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!