Британски град предупреди, че не иска български имигранти

Вероника Шербанова 25 януари 2013 в 17:20 2195 0

Роми, Снимка: БГНЕС, архив
Роми, Снимка: БГНЕС, архив

Българските и румънските имигранти да не идват в британския град Брайтън, ако нямат осигурени жилище или работа. Това заяви изпълнителният директор на благотворителната организация Brighton Housing Trust Анди Уинтър, цитиран от електронното издание „The Argus”.

След премахването на европейските трудови ограничения около 250 000 имигранти от България и Румъния ще се преместят да живеят във Великобритания през следващите пет години, показва изследване.

Въпреки че не е ясно колко от имигрантите ще изберат точно Съсекс и съответно Брайтън, информацията е много тревожна, посочи Уинтър. По думите му в момента 15,1% от жителите на града не са родени във Великобритания. Всяка година пристигат повече от 4000 чужденци.

Ако нямат осигурена работа или място за живеене, британското правителство би трябвало да им каже да не идват, категоричен е Уинтър. Ако все пак дойдат, ще се опитаме да ги преместим и да им помогнем по най-добрия начин. Истината обаче е, че ситуацията е тежка за хората без работа и дом. Улиците ни изобщо не са павирани със злато, посочи той.

Председателят на общинския съвет на Брайтън Джейсън Киткет заяви, че не предстои някаква по-специална подготовка за пристигането на голямо количество имигранти, тъй като няма доказателства, според които чужденците ще са именно от България и Румъния.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови