Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Брендо свидетелства по "Кокаиновите крале" днес

08 март 2013 в 07:44 3097 0

Евелин Банев – Брендо Снимка: БГНЕС
Евелин Банев – Брендо Снимка: БГНЕС

Евелин Банев-Брендо, чиято дъщеря бе отвлечена на 5 март, ще свидетелства днес в Италия по т.нар. дело "Кокаинови крале".

Допуска се, че показанията му в процеса могат да изиграят решаваща роля за това дали похитителите ще освободят отвлечената 10-годишна Лара Банева.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров намекна, че детето е отвлечено заради баща си, а не въпрос за възраждане на  бизнеса на “Наглите”.

Днес в Милано Банев трябва да даде показания по мащабното дело, в което е подсъдим за участието в международна група за трафик на наркотици, в която са замесени европейци и наркокартели от Латинска Америка. Според спецполицаи има вероятност миналия петък – на 1 март, докато е бил в миланската съдебна палата, Брендо да е решил да предаде колумбийските си партньори, от които е купувал кокаин, или пък да даде показания срещу наркобосове от Румъния, Италия и Испания, с които е бил в тесни връзки, писа вчера в. "24 часа".

За да го накарат да мълчи, колумбийски босове са поръчали отвличането на дъщеря му, като за това наели българи. До момента откуп за отвлеченото дете не е искан, което засилва версията, че похищението е направено с цел сплашване. Ако Брендо замълчи, дъщеря му ще бъде върната, смятат още криминалистите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!