Бразилска лекарка може би е най-масовият убиец

Последна промяна на 27 март 2013 в 14:52 1705 1

Доктор от Бразилия може да се окаже най-масовият сериен убиец. Снимка sxc.hu
Доктор от Бразилия може да се окаже най-масовият сериен убиец. Снимка sxc.hu

Бразилска лекарка може да се окаже най-масовия сериен убиец в света. Предполага се, че докторката от болница в южния град  Куртиба е убила над 300 души, за да освободи болнични легла.

В момента д-р Вирджиния Соарез де Соуза е обвинена в убийството на 7 пациенти на животоподържащи системи, на които дала фатални дози успокоителни и приспивателни. 

Де Соуза е арестувана миналия месец за причиняване на преждевременна смърт на пациенти, които били определяни от нея като "безнадеждни случаи". До момента е доказана нейната намеса в 7 смъртни случая.

Разследващ полицай разкри пред ТВ предаване, че "играта на Господ", която разигравала лекарката, била с цел да се освободят свободни легла в болницата.

В момента се разследват 20 смъртни случая, а 300 все още остават отворени за разследване.

Служители на бразилската болницата ще свидетелстват срещу Де Соуза. Адвокатът й заяви, че е решен да докаже невинността на клиентката си.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.03 2013 в 16:46

Не е лесно да си лекар, никъде по света. С единия крак си в затвора, с другия - в лудницата. Някои не издържат и падат на едната страна, ама не винаги едната от двете институции ги прибира навреме.