Борисов: Меркел и Ромпой ми казаха, че получаваме най-много от евробюджета

08 февруари 2013 в 13:57 2074 2

Бойко Борисов участва в Съвета на евролидерите. СНИМКА: БГНЕС
Бойко Борисов участва в Съвета на евролидерите. СНИМКА: БГНЕС

България е страната, която получава най-много от бюджета на ЕС за 2014-2020 г., обяви в Брюксел премиерът Бойко Борисов. По думите му в това го уверили германският канцлер Ангела Меркел и председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой.

Това, което сега и канцлерът Меркел ми каза, и Ромпой, е, че България е страната, която получава най-много. Иначе напрежението е голямо, защото всички знаят, че този бюджет е орязан бюджет и когато има орязани пари и отвсякъде се реже, реже и всички държави са недоволни. Всеки гледа да защити някакви интереси. Ако не се договорим следобед, означава 7 години напред, всяка година да има такива преговори. Това е голям удар за страните и България, които изграждат сега своята инфраструктура или така наречените "дългосрочни проекти".

Това обяви в Брюксел министър-председателят, цитиран от Българското национално радио. Той посочи, че очаква България да получи 2 млрд. евро повече за селско стопанство и изрази надежда по-късно днес да бъде постигнато съгласие.

Заседанието на лидерите на ЕС бе временно прекъснато след 20-часови преговори, които ще продължат отново следобед. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!