Бойко мести блатни кокичета, пречели на магистрала

17 май 2012 в 16:45 2742 1

Бойко Борисов Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов Снимка: БГНЕС

„Другата седмица ще използваме да проверим как вървят двата лота на автомагистрала „Марица“ след дъждовете и ще местим блатни кокичета. Ще ги взимаме от магистралата и ще ги посадим на 60 метра от нея.“

Това разпорежда премиерът Бойко Борисов на трима от министрите си на последното заседание на Министерския съвет, което се проведе в Плевен.

Министър-председателят се подсеща за задачата, след като Лиляна Павлова – министър на регионалното развитие, предлага за гласуване точка №6 от дневния ред. Тя предвижда да бъдат преобразувани имоти, дадени за ползване на Националната компания „Железопътна инфраструктура“.

Без коментари министрите я приемат, след което минават на въпроса с блатните кокичета.

„Знаем ги по бройка – 2605 блатни кокичета“, казва премиерът и уточнява, че ще ги садят с Лиляна Павлова „под мъдрото наблюдение на еколозите“. Павлова пък разказва как с Борисов научили точната бройка: „Те (еколозите) ни накараха да ги броим корен по корен и да ги опишем. Затова знаем, че са 2605 броя“.

„Също така каним Нона Караджова да ни наглежда, а може и тя да насади някое. Каним и Ивайло Московски“, добавя премиерът. При споменаването на името му транспортният министър Московски потвърждава, че кокичетата пречат – не само на магистралата, но и на жп линията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!