Банско - най-евтиният за категорията си курорт в Европа

Последна промяна на 18 ноември 2012 в 17:23 2618 3

Тава не е часно. Тава е в парк
Тава не е часно. Тава е в парк "Пирин", който е изключителна държавна собственост

Банско е най-евтиният курорт в Европа от всички в категорията си (от 51 до 100 км). Това заяви директорът на Европейски потребителски център – България Игнат Арсенов пред "Фокус".

Това сочат данните на проучване на центъра върху разликите в цените и инфраструктурата на ски курортите в Европа.

Чепеларе е на 3-о място в най-разпространената категория ски писти - от 11 км до 25 км.

"Пред Чепеларе се намират два курорта – от Словакия и от Чехия, като те предлагат двойно по-къси писти. Въпреки това, те попадат в тази категория и цените са малко по-ниски от нашия курорт", каза Арсенов.

Изследваните курорти в Европа са над 400, уточни Арсенов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.11 2012 в 12:17

Несериозно е да се пишат подобни неща. Явно редакторският екип таргетира в малоумни читатели, щом има такива неграмотни репортери и платени новини. За писание с подобна структура и съдържание пишеха двойки от 8клас нагоре.

19.11 2012 в 13:03

Аз пък харесвам това, което се случва на Банско – пистите са добри, има къде да седнеш да хапнеш, лифтовете са далеч по-хубави от тези на Витоша. Не знам защо нещо недоволствате. Нещата там са много по-готини от преди. Застрояването и природата винаги могат да вървят ръка за ръка. На Витоша лифтовете задължително трябва да се подменят и пистите да се обработят. Но пък има редица подобрения. Кефя се на новите гардероби и на електронната пропусквателна система. Не ти седи едно замръзнало момченце да къса билетчета. Изобщо има много, за което да се работи, но трябва да се обединим около това, а не само да плюем.

18.11 2012 в 19:20

Банско стана синоним на свинско. Ако не е магията на Пирин планина курорта с право би бил определян като просто една кална кочина залята с бетон. И тъй като природен парк Пирин от година на година намалява за сметка на калта и бетона, то скоро ще остане само кочината и ще става за спускане с лимузини свободен стил. Тогава и без пари няма кой да идва, камоли лятото когато е в пълната си "прелест" вече без бяла маскировка.
Справка половин Банско и в момента се продава, но на медиите не им се плаща за подобна новина.