Цветелина Бориславова и Цеко Минев решават съдбата на пистите

Владимир Йончев 17 октомври 2012 в 22:34 7393 22

Подобен направен на тъмно закон в угода на същите хора предизвика серията от протести в началото на лятото. Снимка Сергей Антонов
Подобен направен на тъмно закон в угода на същите хора предизвика серията от протести в началото на лятото. Снимка Сергей Антонов

Единствено ски босове са поканени на обсъждането на новия закон за туризма в частта, която касае ски пистите. В тесния кръг старейшини, които ще одобрят спорния закон, изпъкват имената на бившата приятелка на премиера Цветелина Бориславова и на шефа на Първа инвестиционна банка Цеко Минев.

Поканата е изпратена на 15 октомври, а финалното обсъждане ще бъде в четвъртък, 18 октомври в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма от 10,30 часа.

Поканата е адресирана до Цеко Минев, председател на УС на Българска федерация "Ски", Петър Янков (Българско ски училище), Боян Марианов (Юлен), Радослав Ефремов (Бороспорт), Васил Попов (Чепеларе курорт), Цветелина Бориславова ("Пампорово" АД) и Костадин Костадинов (Витоша ски).

Късно в сряда копие на писмото изтече в мрежата и предизвика гнева на природозащитните организации, които недоволстват, че не са поканени на обсъждането на спорния закон, по който от половин година пишат мнения и становища.

Някои от тях съобщиха пред OFFNews, че рано сутринта ще отидат в МИЕТ, въпреки че  не са поканени.

Най-спорните положения в закона за туризма, които са свързани със ски пистите, касаят изискването всяка писта да има съоръжения за изкуствен сняг. Тези, които нямат, няма да получат никаква категоризация.

Това означава затваряне на малките писти, които не са под крилото на Цеко Минев (контролиращ официално Банско и неофициално Витоша и Боровец) и на Цветелина Бориславова, която стопанисва Пампорово и осигурява безплатни ски карти за всички депутати.

Друг член от закона пък предвижда пистите да се лицензират от БФСки на Цеко Минев, лиценз от него трябва да имат и ски-училищата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!