Български туристи изоставени в Турция

Елица Мартинова 11 октомври 2012 в 07:36 1929 1

Туристи, Снимка: БГНЕС, Архив
Туристи, Снимка: БГНЕС, Архив

Туристическа група от около 40 български граждани бяха изоставени в различни турски курорти от туроператора си „On Travel”.

По план хората е трябвало да отпътуват със самолет от Турция в събота. В сряда обаче от хотелите, в които са настанени, ги предупредили, че трябва да заплатят целия си престой или да напуснат до 12 ч. днес.

Сумата, която трябва да се заплати за всяка стая е 350 евро. Много от съгражданите ни обаче нямат пари, за да си платят повторно престоя.

"Те на практика ни извиват ръцете, защото полетът ни, за който не знам дори дали ще се състои, е в събота. Ако не платим, няма къде да останем дотогава", каза пред "Нова телевизия" един от изоставените туристи Веселин Демирчев.

Хотелиерите заплашили, че в противен случай ще повикат полиция.

"Вчера в хотела се събрахме всички, а представителят на хотела повтаряше, че не го интересува нищо и си иска парите. Каза, че от "On Travel" всеки ден обещавали да му платят, но така и не са го направили".

Потърпевшите опитали да се свържат с туроператора, но телефоните на отговорниците за групата били изключени повече от ден.

"Имаме контакт единствено с тукашния представител на фирмата, който е турски гражданин. Той само повтаря, че съжалява и че трябва да си платим", обясни Демирчев.

В разговор пред bTV зам. министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов заяви, че се полагат усилия ощетените туристи да бъдат извозени до България още в четвъртък.

Той уточни, че се проверява дали в Турция има други български граждани, излъгани от същата фирма.

Това не е първият инцидент с маршрути на фирма „On Travel”.

Миналата седмица туроператорът изостави по сходен начин 88 български туристи в Марбея, Испания.

Тогава групата се състоеше отново от възрастни хора над 55 г., които са избрали да пътуват с фирмата на преференциални цени.

Ощетените граждани се прибраха на няколко групи, последната от която пристигна в България в понеделник вечер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови