Български роми набиха полицаи във Франция

Елица Мартинова 24 април 2013 в 11:55 7335 16

Ромски катун, Снимка: ЕРА/БГНЕС, Архив
Ромски катун, Снимка: ЕРА/БГНЕС, Архив

Български граждани са нападнали служители на полицията във Франция, след като властите са се опитали да ги изселят от частен имот, пише френският вестник „Лион Маг“.

Във вторник множество български семейства са се настанили нелегално в частен терен във френския град Шасийо.

Собствениците на парцела сигнализирали в полицията, откъдето веднага са изпратили служители на реда. При опита на полицаите да изселят семействата от терена обаче се появили петима мъже, които започнали да налагат органите на реда.

Един от полицаите е приет в болница, а останалите са контузени и изписани за домашно лечение.

Петимата българи са задържани. На мястото, което семействата обитават незаконно, са намерени откраднат в България автомобил, бижута, нова техника, компютри и строителни материали.

Властите във Франция са изправени пред сериозни проблеми с наплива на български роми, които отиват в страната с намерение да се възползват от социалните помощи в държавата.

Те се заселват на табори, най-често в частни имоти в покрайнините на различни градове или в крайните части на кварталите.

В началото на април Европейската асоциация за защита правата на човека съобщи, че за първото тримесечие на 2013 г. Франция е експулсирала близо 4000 роми, предимно от България и Румъния.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews