Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Българка стана световен шампион по джаги

08 януари 2013 в 14:26 1250 0

Екатерина Атанасова - световният шампион по джаги. Снимка БГНЕС
Екатерина Атанасова - световният шампион по джаги. Снимка БГНЕС

Екатерина Атанасова стана световен шампион на джаги на първенството на планетата по футбол на маса в Нант, Франция.

Нашето момиче е водачка в световната ранглиста и бе поставена под номер едно в схемата и не участва в квалификационния кръг. В предпоследния етап 25-годишната Атанасова записа първа в кариерата си победа срещу датчанката Амейли Бремер, която защитаваше световната си титла от миналата година.

"Усещането бе невероятно, несравнимо с нищо друго досега! Не можех да повярвам, че завърших състезанието без нито една загуба", заяви щастливата състезателка.

"Не можех да осъзная, че нося световната титла и успях да изведа България начело в световен план и така да защитя първото си място в международната ранглиста. Бях и все още съм неимоверно щастлива! Този успех дължа на семейството си, приятелите си, партньорите си, както и на съотборниците си, които ме подкрепяха безрезервно и докрай. Много съм им благодарна и се надявам България да продължи да се състезава и да жъне успехи не само при жените, а и във всички други категории – мъже, младежи, ветерани. Пожелавам на всички ентусиасти да не си поставят граници и да се отдадат на това, в което вярват, защото когато човек иска да постигне нещо – би могло да стане, дори и никой да не вярва в това".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews