България страшна приказка

Последна промяна на 16 август 2013 в 18:37 31152 61

Контрапротестиращи
Контрапротестиращи

Автор: Магдалина Генова

Докато вървях заедно с част от контрапротестиращите по “Аксаков” (поради странно полицейско решение), бях обзета от огромен гняв, заради арогантното отношение на полицаите, женичките, които нямаха идея защо трамбоват из София, онзи висящ милиард, позорът народните представители да бъдат охранявани от ударни бригади на Атака, възрастните хора – бабата на някой, когото със сигурност познавам, турчетата, израстнали в страх, лъжи и зависимост и млади девойки, облекли най-официалните си дрешки, питащи за или срещу правителството протестират, срещу едната разходка до мола.

Час и нещо по-късно ми е тежко, тъжно и унизено, че продължаваме да живеем в тази страшна пиеса. Страшно е много, и не знам дали спасение има. Днес избиха отново с огромна сила симптомите на болното ни общество и се чудя, дали това не е предсмъртна агония, или все пак можем, с много упорство и труд да обърнем нещата.

Днес видяхме:

- Хора, докарани под строй от райони, обхванати от обръчите на ДПС и местните феодали на БСП. Хора, които полицията допуска през кордона, само ако са в списъка на организатора. “Извикайте си организатора”, казва полицая, а ти се чудиш кой инструктира полицая и го запозна със спонтанните организатори. На импровизираната манифестация, по думите на Миков. Срам ме е.

- Хора, които трябва да са на работа в петък, но не са. Няколко хиляди. Дали са в отпуска, или това им е още един ден трудов стаж в полза на работодателя – някоя фирма от обръч, мутра, феодал. А ако са от администрацията? Кой ще попита къде работят и кой ги пуска, колко струва за бюджета тази разходка и кой ще я плаща?

- Хора, които не разбират, че не биха живели в такава бедност, ако милиардите не се източваха от тези, които ги возят, ако полицията не пазеше шепа делигитимирани политици за много пари, а работа ще има, когато има свобода. Защото и медиите са в ръцете на тези, които ги държат в зависимост, бедност и страх.

- Тъжната истина, пристигнала в София от забравени от нас места - изборите се решават от купени гласове, от зависими гласове, от уплашени гласове, от излъгани гласове. Не решаваме ние, гражданите, а тези, които държат гласовете.

- Бригади на Атака, които охраняват входовете на Народното Събрание. Ударни бригади, заедно с частни охранители вътре в символа на републиката и демокрацията. Мутри пазят по-големи мутри от мирния протест. Позор. Дори не знам дали това не е най-голямото дъно след всичко, което се случи през последните два месеца.

- Полицейщина, грубост, обиди и противозаконно задържане на лични карти на протестиращи от страна на полицейски служители. И когато ги попиташ това полицейска държава ли е – те ти казват, че да. Да? А защо никой не ни е казал, или пак сме изпуснали момента, в който някой официално е прерязал лентичката на диктатурата?

- Лъжи и манипулации от трибуната на парламента, с абсурдни твърдения, които не са предназначени за протестиращите, управляващите и опозицията, а за онази огромна маса хора, държани в тъмнина. Хората, които вярват, че този милиард ще отиде за тях, а едни лоши хора начело с президента на републиката искат да им вземат и последния залък. Които вярват, че токът наистина е намален, а просперитетът идва с помощи, а не инвестиции.

- Грозно противопоставяне на институциите, използване на полиция и жандармерия за частни цели, с фактура на името на данъкоплатците. Срамно, отново.

- Най-страшното – противоконституционно поведение от страна на управляващите партии, заплаха за гражданския и етническия мир, поредно противопоставяне на бедни срещу богати, провинция срещу столица, турци срещу българи, полиция срещу граждани. Защо? Заслужава ли си? Или просто нямате никакъв срам, страх и спирачки?

- Страшната злоба на мнозина противници на протестите и омразата, която те изпитват към тези, които работят, протестират, доброволстват и гледат деца. Най-страшно е, че в никой от тях няма дори зачатък на вяра в доброто, в това, че човек може след работа, вечер късно да ходи да протестира, да помага, да дарява. И след това да се върне да доработва. Защото в техния свят тези неща не съществуват. Светът на местаните и доганите, на обръчите, на Станишев и Моника, на радио-троловете и кибиците, в който всичко си има цена. В пари, в много пари и в още по-много пари. А безплатният труд е само срещу досие, заплаха или запис на флашка.

Грозно и тъжно, и страшно е точно в момента, в който безработицата расте дори в туристическия и земеделския сезон, икономиката е в колапс и сме на път да влезем отново в рецесия, а НОИ всеки момент ще издъхне, ние да сме навън, баби срещу внуци, възрастни без надежда срещу по-млади с идеи, момчетата от Джебел срещу момичетата от Надежда. Губим време и сили в безсмислен, измислен конфликт, който бетонира фундамента на злото. А можехме вече да поправяме България.

Нервната акула

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8005

63

СРЕЩУ ВЛАСТ И ПАРЛАМЕНТ

Бях тогава всеки ден,
там при всички на площада,
нищо че съм разгневен :
-Комунизма...пак не пада !

Ето разказ от место :
очевидец като мене
забелязал...сто по сто
"екскурзЯнти"...заблудени !!

И да бяха само те,
много бяха Софиянци,
после се разбра :"менте"
и червени...готованци !

Белият им автобус
Някой как не го запали,
всички...ТАМ са ни буксус,
че бандити...Кой ги жали ?

-А Разбойкьо най-подир
пак на избори...пристана :
за чифутски келепир
връз държава...необрана !!!

16:01 / 17.08.16. / София / Очевидец

25.08 2013 в 17:56

Магдалина Генова, ти само за пари ли пишеш или си толкова глупава да вярваш в нещата които си написала? Писна ми от манипулатори/ки!!!

20.08 2013 в 00:20

Аз не доумявам как и защо хората толкова бързо забравят зулумите на тройната коалиция начело с БСП (комунистите) и ДПС, и ограбването на България, което те сътвориха само преди 5 години! Как може отново някои хора отново да желаят да бъдат управлявани от същите тези (доказани през последните 20 години!) крадци и лъжци?! Аз не съм симпатизант на ГЕРБ, те също допуснаха грешки (най-голямата бе Симеон Дянков и той лично е виновен за всички грешки във финансовата политика на България по време на неговия мандат), но по-голямо зло от БСП и ДПС за България не може да има. Аз живея в Швейцария и като съпоставям положението в Бълария с това тук, направо ми се плаче (с Калашников в ръце)... Как може нашата родина, която е люлка на европейската цивилизация, нашият народ, който е дал толкова много на света, сега да се управлява от шайка безскрупулни крадци и разбойници, които и майките си биха продали, само за да са на власт, да крадат и богатеят на гърба на този изстрадал народ. Докога?! Европа е в недоумение, когато вижда как гражданските права, демокрацията, свободното слово и европейските ценности се потъпкват в момента в България, а вместо тях властват корупцията, наглите лъжи, безобразията, мизерията, убийствата (вече никого не впечатляващи като че ли). В каква държава се е превърнала нашата България?! В Библията се казва, че всичко на този свят се връща и възмездие ВИНАГИ има. Надявам се възмездието за грабителите и мъчителите на нашия изстрадал народ да дойде много скоро.

19.08 2013 в 08:20

Жалко, но е абсолютно вярно! Няма спасение, обречени сме на мъка и комунизъм! Отчаян съм, нямам време за рестарт! Вие имате ли? Не го пропилявайте!

18.08 2013 в 23:58

Умните, образовани и интелигентни люде разбрах че сте вие, които винаги сте прави и с отекчение дори разрешавате на плебеите да дишат от вашия въздух. Останалите сме ние, тия които не стават за нищо друго освен да ви подават палтата и отварят вратата. Хей, опомнете се докато е време, че ни писна от умни и надарени синове и внуци на соц. величия. Ще ви удавим в помията която изливате.

18.08 2013 в 19:31

Ей човече пий си редовно хапчетата, прави по-дълги разходки и дишай дълбоко, с друго не се занимавай.
По голям руски агент, от малоумния ти гуру няма в тая държава, даже СерГЕЙ не беше поканен на рожденния ден на Путин, само БОЛЕН СИДЕРОВ беше там.
Когато седеше от дясната страна на Илия Павлов друга песен пееше "копчето" Сидеров.
Абе бедни ми Атакисти толкова ли ви е къса паметта.

18.08 2013 в 18:34

He cъм от протестиращите и съм правителството да остане, защото пли едно гласуване сега ще стане същото мнозинство. Тези където протестират да бяха гласували и нямаше да е такова положението. Ако има избори те пак няма да гласуват и става омагьосан кръг.

18.08 2013 в 17:45

Запознахме се.
Наистина идеите и желанията на този човек са уникални.
В някоя по-нормална държава биха го въдворили в специализирано медицинско заведение заради тях.

18.08 2013 в 17:07

Вместо да пишете и четете глупости - ако сте истински българи - моля запознайте се с "Планът Сидеров" Идеите и желанията на този Човек са уникални! Всичкото оплюване и простотии които пишете са отражение на Вашето незнание, нежелание да се запознаете ...или на склонноста Ви към предателство ...особено ако Ви плащат! Да живее България! Атаката продължава!!!