Атентаторите в Бургас били трима-четирима

15 декември 2012 в 10:56 2005 2

Атентатът в Бургас Снимка: БГНЕС
Атентатът в Бургас Снимка: БГНЕС

Атентаторите в Бургас са между трима и четирима човека.

Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в интервю за предаването „Годината” на Дарик радио.

„Не са българи и нямаме информация да са пребивавали в страната в минал период от време към настоящия момент с тези документи, с които са установени”, посочи още министър Цветанов, цитиран от "Фокус". Той обаче отказа да коментира дали в случая става въпрос за международна терористична мрежа, както и дали заподозрените за атентата на летището в Бургас са граждани на една страна.

„Пребиваването на тези лица става някъде 20 дни преди атентата. Влизането на тези лица в България става през стани от ЕС. През територията на тези страни те се придвижват с истинските си документи, влизайки на територията на страната, те вече се легитимират с фалшиви документи. И по този начин, ако нямаш изпреварваща информация, не можеш да следиш целия им процес на придвижване на територията на България”, добави още той. Министър Цветанов подчерта, че страната ни работи за отварянето към евроатлантическото партньорство.

„За 2011 година ние сме повишили информационния обмен с 371 процента”, каза още той.

На въпрос - кой стои зад атентата в Бургас, Цветанов отговори: „От всичко, което е събрано до настоящия момент, могат да се изведат определени предположения, но не бих искал в момента да ги назовавам, защото това е терористичен акт и трябва да бъдем много прецизни”. Той отново подчерта, че страната ни е водеща в разследването и докато не станат ясни фактите, България не би трябвало да възприема версиите, на която и да е държава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!