"Атака" обмисля вот на недоверие, иска оставката на Йовчев

Последна промяна на 06 октомври 2013 в 09:59 6472 34

Шествие на
Шествие на "Атака". Снимка: БГНЕС

"Атака" настоява за оставката на вътрешния министър Цветлин Йовчев и ако той не бъде сменен, възможно е националистите да внесат вот на недоверие към правителството.

Това обяви депутатката от "Атака" Магдалена Ташева в предаването на Люба Кулезич "На светло" по Нова телевизия.

Причина за исканата оставка е несправянето с бежанската вълна от Сирия.

Срещу Ташева има жалба в Комисията по дискриминация за обиди срещу сирийските бежанци.

Причината е, че тя нарича в предаването си по телевизия "Алфа" хората, потърсили подслон в България „изчадия”, „сган”, „масови убийци”, „канибали”, „диваци” и с други обидни епитети. 

"Не е необходимо да чакаме и да отмятаме един по един в списък всички да станат канибали, за да кажем, че са канибали. Защото тогава няма да има кой да го констатира. Ние вече ще сме изклани, избити и изядени", обяви пред Кулезич Магдалена Ташева. 

Тя поясни, че не просто е казала, че сирийците са главорези, а ги е показала в предаването си.

„Пропагандата на бежанците всъщност е част от пропагандата на войната. Ние знаем много добре как се организира бежанска вълна“ коментира още националистката.

По думите ú турските власти буквално „изхвърлят“ всеки ден по около 200 сирийци на българската граница.

„Тези хора не идват от сирийска територия. Това е лъжа. Който каже, че те идват от сирийска територия, той лъже“, смята депутатката.

Атакистите са убедени, че сирийските бежанци в България идват от бежански лагери на турска територия, където пребивавали близо 2 години. 

Ташева твърди, след изказването ú за сирийските бежанци много нейни колеги депутати от други групи я поздравили, но само на четири очи. По думите ú те се притеснявали да изразят мнението си публично, но въпреки това осъзнават опасността от бежанската вълна.

Партията на Волен Сидеров внесе проекторешение за пълен неутралитет на България при евентуален военен конфликт в Сирия, но то беше отхвърлено от парламентарните комисии и все още не е влязло в пленарна зала.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.04 2014 в 11:24


За всички идиоти, които вярват на Цветлинчо: Гледахте ли репортажа от Враца за старците, пребити посред нощ в собствените си домове дето са били заключени с девет ключа? За какво са изпратени там, питам аз? А за случая в лясковец, нямаше ли да е по- добре първо да отиде психолог, който да поговори със стрелеца, а не да се хвърлят напред- с рогата!!! Оставка за Цветлин Йовчев- пълен провал е засега това министерство.

06.10 2013 в 22:48

Айде само не ми пиши с главни букви, а? Така няма да ти удвоят надника. Аз не съм от гласувалите за Бойко, така че не ми зей насреща. Само едно можете да повтаряте всички комуняги и малоумни скинари - Боко, Боко, Боко.... Ама сега за вас иде реч, за вашите празни тикви. Боко вече е история ама вижте го онзи скопен тупан псевдо-патриот Болен - толкова се е оял, че вече повръща и вие още му тикате в устата. Ще ви излезе на всички през ауспуха накрая.

06.10 2013 в 22:39

Kleta Maika BULGARIA без хора като вас!

06.10 2013 в 21:23

Тюркофил е Тиквоча, който ходеше да се прегръща с Ердоан, провеждаше "съвместни заседания"на турското и българското правителство, поздравяваше турските войници с "Мараба аскер!".

Сидеров винаги е казвал, че ДПС са противоконституционна етническа партия, дори има внесен законопроект за тяхната забрана. И също не се е сращал с Путин, както Тиквоча, който ходеше на инструктаж в Кремъл.

Тук против Сидеров и Атака пишат само платени герберасти.

06.10 2013 в 20:18

Пред разпускане са, защото им обърква сценария, както прави и Атака.

06.10 2013 в 19:15

А двмата пък се движат по плана путин

06.10 2013 в 17:47

Глупости - за вот на недоверие трябва 121 гласа. Атака+ГЕРБ имат 120 гласа ... На Болен му е идеално ясно, че неговия златен пръст е бетонирал това правителство. Те ако искат вот на недоверие достатъчно е да само да заявят,че няма да крепят кворума, и правителството пада. БСП+ДПС нямат достатъчно хора да крепят кворума. Атака ако излезе от парламента герб също ще излезе и отиваме на избори. Но ФАТАКА не иска да сваля правителството, затова ще си играе на вотове ... но аз си мисля, че няма да се стигне дори до вот ...

06.10 2013 в 17:42

пий си хапчетата. Планът Доган е единствения план на Сидеров. хахахаха

06.10 2013 в 17:34

Я коалиционния партньор свърши парите и нададе вой, :)
Това вече е смешно. :D :D :D

Скъп им се видя ресторанта в Брюксел. :D :D :D

06.10 2013 в 17:32

По логиката на хейтърските постинги, единствените, които злобеят срещу Сидеров и Атака, са Тиквоча и ГРОБ. Това му се вика "безсилна ярост". Тия лъжи, инсинуации и измислици вече добиха гротесков характер. Сидеров и Атака с нищо не са по-лоши от която и да било друга българска политическа партия, а в доста отношения са и по-добри. Планът Сидеров е единствената правилно програма за управление на България.