"Атака" обмисля вот на недоверие, иска оставката на Йовчев

06 октомври 2013 в 09:59 7453 34

Шествие на
Шествие на "Атака". Снимка: БГНЕС

"Атака" настоява за оставката на вътрешния министър Цветлин Йовчев и ако той не бъде сменен, възможно е националистите да внесат вот на недоверие към правителството.

Това обяви депутатката от "Атака" Магдалена Ташева в предаването на Люба Кулезич "На светло" по Нова телевизия.

Причина за исканата оставка е несправянето с бежанската вълна от Сирия.

Срещу Ташева има жалба в Комисията по дискриминация за обиди срещу сирийските бежанци.

Причината е, че тя нарича в предаването си по телевизия "Алфа" хората, потърсили подслон в България „изчадия”, „сган”, „масови убийци”, „канибали”, „диваци” и с други обидни епитети. 

"Не е необходимо да чакаме и да отмятаме един по един в списък всички да станат канибали, за да кажем, че са канибали. Защото тогава няма да има кой да го констатира. Ние вече ще сме изклани, избити и изядени", обяви пред Кулезич Магдалена Ташева. 

Тя поясни, че не просто е казала, че сирийците са главорези, а ги е показала в предаването си.

„Пропагандата на бежанците всъщност е част от пропагандата на войната. Ние знаем много добре как се организира бежанска вълна“ коментира още националистката.

По думите ú турските власти буквално „изхвърлят“ всеки ден по около 200 сирийци на българската граница.

„Тези хора не идват от сирийска територия. Това е лъжа. Който каже, че те идват от сирийска територия, той лъже“, смята депутатката.

Атакистите са убедени, че сирийските бежанци в България идват от бежански лагери на турска територия, където пребивавали близо 2 години. 

Ташева твърди, след изказването ú за сирийските бежанци много нейни колеги депутати от други групи я поздравили, но само на четири очи. По думите ú те се притеснявали да изразят мнението си публично, но въпреки това осъзнават опасността от бежанската вълна.

Партията на Волен Сидеров внесе проекторешение за пълен неутралитет на България при евентуален военен конфликт в Сирия, но то беше отхвърлено от парламентарните комисии и все още не е влязло в пленарна зала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!