АПИ проучва дали харесваме пътищата за 600 000 лева

Вероника Шербанова 20 октомври 2013 в 13:16 3286 11

Дупки на пътя. Снимка: БНТ
Дупки на пътя. Снимка: БНТ

Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE

Агенция “Пътна инфраструктура” ще плати 600 000 лева за социологическо проучване, с което се надява да разбере дали българите са доволни от качеството на пътищата в страната, съобщи “Преса”.

За социологическото проучване е обявена обществена поръчка, която е публикувана в Портала за обществени поръчки.

За сумата от 600 000 лева социолозите ще трябва да направят 8-месечно изследване, като сумата ще бъде изплатена от оперативна програма “Транспорт”. Заданието е одобрено от Световната банка, с която Агенцията има договор за консултантски услуги от октомври миналата година, обясняват от АПИ.

Все още не е взето решение за това как ще се събират мненията на хората – по телефона, по пощата или чрез индивидуални интервюта. Ясно е обаче, че анкетата ще включва въпроси за качеството на пътя, поддръжката през зимата, задръстванията и мнението на българина за АПИ.

Изпълнителите на обществената поръчка ще трябва да изготвят и доклад от 30 страници, който да съдържа обобщените данни, като той трябва да съдържа още графики и диаграми. Изпълнителят ще трябва да раздаде 5000 листовки и да организира представяне на изследването на семинари.

Към обществената поръчка е включено и обучение на служителите на АПИ, които ще ръководят подобни проучвания. Предвидено е проучвания на общественото мнение да се правят на всеки две години, за да може да се проследи дали удовлетвореността на българите се променя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!