Агитационни „талончета на късмета“ заляха Русе

12 май 2013 в 14:27 5269 2

Талонче на
Талонче на "късмета". Снимка: БГНЕС

Русе е залят днес с агитационни "талончета на късмета" на партия Лидер, съобщи Районната избирателна комисия.

Картончетата се раздавали пред почти всяка секция. За да „спечели“, избирателят трябва да изтрие специална част, на която са изписани две партии. Щом правоъгълникът бъде изтрит, на тяхно място лъсва името на "печелившите" кандидати за парламента - Лидер.

Нестандартната идея е нарушение и за нея инициаторите най-вероятно ще отнесат глоба, обяви шефът на РИК-Русе Наталия Кръстева, цитирана от русенския в. „Бряг“. По думите й срещу партията - нарушител има постъпил още един сигнал за незаконна агитация в изборния ден. Според жалбата, автомобил, облепен със стикери на кандидат за властта и съответния номер в бюлетината, обикаля града.

В Районната избирателна комисия е постъпил и сигнал за незаконна агитация за определена партия чрез SMS-и. По информация на БГНЕС партията е ВМРО.

РИК ще трябва да провери и излезе с решение по сигнал , че хора от с. Щръклево са били извозвани с общински коли до урните. Цели ромски фамилии са се струпали пред определена секция и влизали да гласуват един по един, придружени от едно и също дете, гласи друго оплакване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!