6 г. затвор за българи, търгували с хора

OFFNews 18 септември 2013 в 16:05 2156 4

Двама българи бяха осъдени в Белгия на по 6 години затвор заради търговия с хора и сексуална експлоатация, съобщи агенция "Фокус".

Двамата са братя. Те са обвинени, че са принуждавали осем българки да проституират в градовете Шарлероа и Епини.

Георги и Ангел А. са отрекли обвиненията и са обяснили, че са помагали на жените, като са им предлагали подслон.

Двамата ще платят и глоби от 12 хиляди и 24 хиляди евро.  От тях са били конфискувани суми на обща стойност 200 000 евро.

По данни на неправителствената организация "Кампания А21", трафикът на хора е втората по големина  глобална  организирана престъпност, произвеждаща приблизително 31,6 милиарда долара на година. Трафик за сексуална експлоатация произвежда 27,8 милиарда долара годишно. Има 1,39 милиона жертви на комерсиално сексуално робство в световен мащаб. Над 25%  от жертвите са трафикирани от Южна и Източна Европа. 90% от трафикираните жертви в държавите членки на Европейският съюз ще бъдат включени в секс индустията. За съжаление само 1-2% от жертвите са спасени и само 1 на всеки 100,000 европееца участващи в трафика на хора са осъдени. България е източник за трафикирани жени. България е в световния Топ 10 по "износ" на хора - над 10 000 момичета на година. България е на трето място в Европа по трафик на нейните граждани. Основните страни, към които се изнасят българските момичета са Гърция, Нидерландия, Белгия, Германия, Франция, Австрия, и Италия. Основните региони на произход на жертвите са Сливен, Варна, Добрич, Пазарджик, Разград, и Велико Търново.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!