3000 рокери откриха мотосезона в София

Юлиан Христов 24 март 2012 в 13:12 2556 0

Откриване на Мотосезон 2012. Снимка: Сергей Антонов
Откриване на Мотосезон 2012. Снимка: Сергей Антонов
Близо 3000 мотористи се събраха днес на площада пред столичния храм „Свети Александър Невски“.

С това беше даден стартът на традиционния мотопоход, който отбелязва началото на новия мотосезон.

От рано сутринта по столичните улици се чуваше рев на мотори. В 11.00 часа официално събитието беше открито от столичния кмет Йорданка Фандъкова. Столична община и Обединените мотоклубове участват в обща инициатива за внимание и толерантност на пътя.

Йорданка Фандъкова дойде на площада на мотор, возена от своя шофьор, който е запален рокер. „Усещането е невероятно. Малко се страхувах, но вече не се страхувам“, сподели кметът.

Тя обясни, че за пръв път се качва на мотор, но би го направила отново. Според нея в повече градове на страната трябва да се насърчава придвижването на две колела – с велосипеди и мотори. Това е един от начините, с който може да се бори тежкият трафик, смята Фандъкова. Тя пожела безавариен сезон за всички рокери.

Кметът на София потвърди пред мотористите новината, че ще отпадане на забраната за движение на мотори по бул. „Цариградско шосе“. Тази вест бе посрещната с радостни възгласи и бурни аплодисменти.

Шефът на столичния КАТ Богдан Милчев, който също уважи събитието, пожела догодина на откриването на мотосезона всички присъстващите отново да са заедно. „Призовавам ви да спазвате правилата за движение по пътищата и всички закони в обществото“, апелира шефът на КАТ-София.

Мотористите също си пожелаха здраве и сезон без инциденти. Според тя на пътя все по-често се забелязва толерантно поведение. Има позитивна тенденция и в отношението на шофьорите към мотористите – често на светофарите те отместват автомобилите си, за да дадат път на мотори.

Отец Константин от катедралния храм „Св. Александър Невски" благослови старта на мотосезона и пожела безаварийност.

Моторизираната армия пое към резиденция „Бояна“, където през целия ден ще има демонстрации на мотори, гонки, дрифтове, много рок и бира. Това е и ритуалното поливане на сезона, коментираха участници.

Към  мотопохода в София тази година за пореден път се присъединиха хора от цялата страна, също и чужденци. Традиционно събитието беше белязано с атрактивни изработки на всякакви модели мотори, много от които бяха изрисувани с уникални картини.

Сред участниците имаше и рокери над 65-годишна възраст, изкарали от мазетата старите си мотоциклети, както и едва проходили 2-3 годишни деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!