22-ма са българите, арестувани на кораба с 3 тона кокаин

Борислава Славова 16 август 2012 в 11:02 3057 4

Снимка: Flickr
Снимка: Flickr

22-ма, а не 21, са арестуваните българи на кораба, превозвал голямо количество кокаин.

По последни данни 22-ма са задържаните българи на кораба "Свети Николай", съобщи bTV. Те са в предварителния арест в испанския град Кадис и се разпитват от следовател.

По данни на испанската полиция българите нямат криминални досиета. Очаква се и българската полиция да се произнесе дали задържаните имат криминални досиета у нас. За момента испанските власти пазят в тайна имената им.

Корабът "Свети Николай", претърсен от испанските власти, е превозвал близо 3 тона кокаин. Той е задържан на около 80 км от брега на южния испански град Кадис. Корабът се менажира от фирмата “Сийборн“, чийто управител Дойчин Дойчев. По думите на управителя връзката с плавателите се е загубила преди дни и той не знае какво точно се е случило с тях. Фирма на Дойчев менажираше и потъналия в Азовско море кораб “Ванеса“.

Операцията по задържането на българския кораб е продължила няколко месеца и е съвместна акция на българските и испанските власти. Очаква се вътрешният министър Цветан Цветанов да посети Испания и да провери ситуацията на място. От друга страна премиерът Бойко Борисов коментира, че е много трудно правосъдието да отсъди кой е забъркан и кой не е: „Това ще е дълъг процес, защото става въпрос за 3 тона кокаин. Това е огромно количество за цял свят".

След приключване на следствието случаят ще бъде предаден на Върховния съд в Мадрид.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!